Meer dan 35 jaar ervaring

Dé specialist in de AGF sector

Klantgerichte aanpak

Breed assortiment

Wortels schrapen bij groothandel

2021-09-22

Bij een Gelderse horecagroothandel in groenten en fruit werden al vele jaren wortels geschraapt met een Duurland wortelschraper. De motor van deze machine, met een capaciteit van 25 kg, hield het na twintig jaar intensief gebruik voor gezien. Uiteraard kon de motor weer vervangen worden, maar in dit geval kozen de eigenaren voor een geheel gereviseerde machine om hun wortels te schrapen. Hiervoor kreeg Tolkamp, de schrapmachinespecialist, de opdracht. Aangezien de machine op dat moment niet voorradig was, kon de groothandel gebruik maken van een gratis leenmachine van Tolkamp.

 

Wortels schrapen met de 25 kg Duurland schrapmachine

Wortel schrapmachine van Duurland heeft een lange levensduur.

De vorige machine voor het schrapen van wortels was net zoals de huidige vervangende machine een Duurland 25 kilo schrapmachine. Deze machines staan in de AGF wereld en in cafetaria's met eigen friet bekend om hun lange levensduur. Vandaar dat deze ondernemer niet lang hoefde na te denken over het soort machine. Het is dus maar goed dat deze machines van een hoog kwaliteitsniveau bij Tolkamp snijkeukentechniek nog steeds gemaakt worden.

Met behulp van de door de schrapmachinespecialist geleverde wortel schrapmachine verwijderd u, zonder natte, koude en smerige handen te krijgen, binnen een korte tijd de schil en het zand/klei van uw wortelen, maar ook van uw aardappelen, rode bieten en andere knolvruchten. Door de grote invoer, waardoor u makkelijk een zak wortels in de machine kunt legen, kunt u per uur met deze schrapmachine een grote hoeveelheid wortels ontdoen van hun schil. De schrapper is door zijn lage inworphoogte zeer simpel te vullen en door zijn makkelijk toegankelijke en ruime uitworpdeur makkelijk te legen. Ook is de machine energiezuinig, omdat deze maar een geringe hoeveelheid stroom en water nodig heeft.

Voor de door ons eigenhandig gebouwde wortel schrapmachine gebruiken wij een geharde korrel (carborundum) van een speciale maatvoering, welke zowel op de wand als op de schijf gelijmd wordt. Deze lijm is speciaal door ons ontwikkeld en is volledig bestand tegen de inwerking van caroteen en water. De carborundumlagen zijn zeer slijtvast, en kan na verloop van jaren gebruik weer gemakkelijk opnieuw aangebracht worden. De schrapschijf is speciaal gevormd om de wortels zo perfect en gelijkmatig mogelijk te laten ontdoen van hun schil. Voor het schrappen van bepaalde vleessoorten (zoals rundertongen) en vis biedt onze aardappel schrapmachine tevens een uitkomst. Hiervoor hebben wij een ander soort lijm ontwikkeld.

Kenmerken van onze schrapmachines:

 • RVS uitvoering met aluminium gietstukken. Geen (breekbaar) kunststof toegepast.
 • Volledig gelijmde carborundum schrapschijf en -wand bij wortelschrapmachine
 • Schilschijf en rubberen wand bij wortelschilmachine
 • RVS schrapsel opvangbak en zeef
 • Lage inwerphoogte
 • Degelijke constructie
 • Hoogwaardige afwerking
 • Simpele bediening door gebruik van 1 aan/uitschakelaar
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Zeer gunstige prijs / prestatie verhouding
 • Uitermate lange levensduur van zowel de gelijmde carborundumlagen als de machine in zijn geheel.

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

+31 (0) 575 46 24 79 tolkamp@tolkampbv.nl