Meer dan 40 jaar ervaring

Dé specialist in de AGF sector

Klantgerichte aanpak

Breed assortiment

Onderhoud en reparatie van uw Aardappel- Groente en Fruit (AGF) machines

Onderhoud

Om uw machines in topconditie te behouden, is het noodzakelijk om deze periodiek na te laten kijken.

Dit wordt veelal meegenomen worden in het onderhoud, waarbij wij de messen van zowel uw machines als de handmessen slijpen.

 

Slijpen van uw messen

Om een uitstekend gesneden en houdbaar product te behouden is het raadzaam om de messen van uw messchijven en uw handmessen periodiek te laten slijpen.
Wij bieden u met een onderhoudscontract de mogelijkheid om dit door ons te laten uitvoeren.
Uiteraard kijken we hierbij ook naar de staat van uw machines. 

 

Reparatie

Stilstand van uw machines is nooit prettig. Van veel producten zijn de standaard onderdelen in de servicewagen en kan veelal een groot deel van de reparaties ter plaatse opgelost worden. Door de flexibiliteit kan dit vaak al op afroep en meestal binnen 24 uur.

 

Uw groentesnijmachines zijn de belangrijkste machines binnen uw onderneming, u haalt er waarschijnlijk het grootste gedeelte van uw inkomen uit. Het is dus vanzelfsprekend, dat deze machines in topconditie moeten zijn. Zo is het uiterst belangrijk om de messen goed scherp te hebben, want de messen bepalen de kwaliteit van het gesneden product. Hiervoor dragen wij als messenslijper zorg. Gebreken aan machines dienen het liefst zo vroeg mogelijk te worden opgespoord, zodat een complete uitval van machines voorkomen wordt. Voor dit alles hebben wij, speciaal voor de groentesector, een uniek onderhoudsabonnement in het leven geroepen.

Messen en houdbaarheid.

Het slijpen van messen voor het snijden van groenten vergt een andere aanpak dan het slijpen van vleesmessen. Zo slijpen wij de messen vlak en onder een bepaalde hoek. Messen voor vleesverwerking worden voornamelijk bol geslepen, dit mede om het mes scherp te houden na het doorsnijden van pezen of wanneer het mes een bot raakt. De voordelen van vlak geslepen messen ten opzichte van bol geslepen messen voor uw groenteproducten zijn:

  • Het product blijft langer houdbaar. Dit  komt mede doordat de eigen productsappen behouden blijven. Het verschil in houdbaarheid kan in sommige gevallen wel meer dan 24 uur bedragen!
  • Het gesneden product heeft lang een frisse uitstraling, dit mede doordat de snijranden van het product mooi en goed van kleur zijn.

In plaats van het machinaal slijpen van de messen, worden bij ons de messen “met de hand” geslepen. Dit heeft als belangrijkste voordeel dat uw messen lang meegaan. Aangezien er maar een heel klein gedeelte van het snijvlak wordt weggeslepen, krijgt uw mes een zeer lange levensduur en hoeft u dus minder vaak uw messen te vervangen.

Onze ervaring… uw voordeel

Tolkamp snijkeukentechniek BV is een bedrijf met een jarenlange ervaring. In 1984 is ons bedrijf opricht en heeft zich gespecialiseerd op het gebied van groentebewerkingsmachines, bedrijfskeukeninrichting en alles wat hiermee verband houdt. Onze ervaring met allerlei machines en facetten binnen deze sector bieden u ruime mogelijkheden met betrekking tot advies en vakmanschap hierin.

De voordelen op een rij:

  • Uiterst scherp geslepen messen; zowel de messen van de mesplaten, messen van de rauwkostsnijmachines en uw handmessen zorgen voor een perfect gesneden en, nog belangrijker, een lang houdbaar product.
  • U hoeft uw messen niet zelf te demonteren en op te sturen; wij demonteren, slijpen en monteren uw messen ter plaatse. Er is maar een korte tijd dat u uw messen niet kunt gebruiken. Wij verwijderen aanslag tussen de messen zodat kalkaanslag in de schroefdraad van de mesplaten voorkomen wordt.
  • Uw machine blijft in topconditie; defecte lagers, gebreken aan V-snaren of het draaiende gedeelte worden in een vroeg stadium opgespoord.
  • Veiligheid voorop; het elektrische circuit in uw machine wordt gecontroleerd op gebreken en indien nodig door ons hersteld.
  • Landelijk onderhoudstarief; de hoeveelheid messen bepaalt de hoogte van het onderhoudbedrag, niet de plaats waar uw bedrijf zich bevindt.
  • Storingen worden snel en efficiënt opgelost; indien u onverhoopt een storing aan uw machine heeft, lossen wij deze zo spoedig mogelijk op. Door de spreiding van ons onderhoud door het hele land kunnen wij u vaak dezelfde dag, maar in ieder geval binnen 24 uur helpen om het defect op te sporen en te verhelpen. De belangrijkste onderdelen hebben wij in de serviceauto.
  • Als onderhoudsklant betaalt u bij storingen, die niet in combinatie met het reguliere onderhoud verholpen worden, alleen de gewerkte tijd, het vervangen materiaal en de reistijd (enkele reis vanaf Hengelo gld). Daarnaast dus niet de reiskilometers.

Geen producten gevonden...

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

+31 (0) 575 46 24 79 tolkamp@tolkampbv.nl