Meer dan 40 jaar ervaring

Dé specialist in de AGF sector

Klantgerichte aanpak

Breed assortiment

Verrijdbare schrapmachine heeft lagere inworp

2022-10-08Bij een Drentse groentezaak stond de aardappelschrapmachine / wortelschrapmachine op een verhoging. Dit was makkelijker voor de afvoer van het afvalwater van de machine, maar het zorgde voor een hogere invoer van de aardappelen in de machine. Mede omdat de invoer van deze machine aan de bovenkant van deze schrapper zat. 
De grote RVS bak op poten onder de machine nam ook veel plaats in.

Hoog tijd dus voor een nieuwe Duurland schrapmachine van Tolkamp Snijkeukentechniek!

 

Verrijdbare aardappelschrapmachine

Een van de voorwaarden voor de levering van de aardappel schrapmachine was dat deze makkelijk te verplaatsen was. Hiervoor zijn er kunststof wielen met RVS wielhouder onder de machine geplaatst. De 2 voorste wielen zijn voorzien van een rem.

 

Duurland aardappelschrapmachine op wielen. verrijdbare schrapmachine

Het grote voordeel van de nieuwe machine is, dat deze een veel lagere inworp heeft dan de vorige. De inworp is ongeveer 25 centimeter lager en dat scheelt veel tilwerk. Ook voor rug en schouders is dit een mooie uitkomst.

Natuurlijk is de uitstekende werking van de nieuwe machine ook van belang. Aangezien deze machine voorzien is van een nieuwe ruwe wand en nieuwe ruwe ronddraaiende schrapplaat, zal het verwijderen van de schil van de producten dubbel zo snel gaan. Hierdoor is men veel minder tijd kwijt met het schrappen en kost dit werk zodoende minder stroom en water.

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

+31 (0) 575 46 24 79 tolkamp@tolkampbv.nl