Meer dan 35 jaar ervaring

Dé specialist in de AGF sector

Klantgerichte aanpak

Breed assortiment

Rauwkostsnijder na jaren gebruik vervangen

2020-11-24Ook een MASTER rauwkostsnijder heeft niet het eeuwige leven.
Na ruim 20 jaar intensief gebruik begaf de MASTER van een Drentse groentevakman het.

Sinds augustus is deze groentezaak overgenomen door een nieuwe eigenaar, nadat de vorige met pensioen ging. Bij deze overname hoorde uiteraard ook het machinepark met schrapmachine, groentesnijder en rauwkostsnijder. Deze waren in het verleden ook al door ons geleverd.
Aangezien de MASTER ook door deze nieuwe groentevakman als een zeer betrouwbare machine werd gezien, besloot hij om de komende 20 jaar weer met een MASTER rauwkostsnijder te gaan snijden!

 

 

Nieuwe rauwkostsnijder Master staat klaar voor gebruik

 

Rauwkostsnijder Master

Al meer dan 25 jaar verkopen wij in Nederland de MASTER rauwkostsnijder aan voornamelijk groentezaken, horecazaken en snijbedrijven. Het tafelmodel rauwkostsnijder Master is een ideale kleine snijmachine voor het makkelijk en snel snijden van groenten en fruit voor salades. De machine neemt u veel werk uit handen doordat u niet meer met de hand hoeft te snijden. Mede vanwege de grote hoeveelheid mogelijkheden met de voor deze machine leverbare messchijven is het mogelijk om schijven, blokjes, golfjes en reepjes te snijden, als ook te raspen en fijnraspen. Dit gebeurt op een snelle en juiste wijze, zonder dat de natuurlijke kwaliteiten van de producten verloren gaan.

Via de 70 milimeter ronde buisinvoer van deze rauwkostsnijder kunnen langwerpige producten versneden worden. Om een perfecte hygiëne en een gemakkelijke reiniging te waarborgen, is deze groentesnijder gemaakt uit RVS en zijn het schijvenhuis en de verwijderbare deksel van een speciale legering voorzien.
De groentesnijder wordt bediend met drukknopschakelaars, welke onder een lage spanning staan. Een magnetische veiligheid zorgt ervoor dat de machine niet kan werken wanneer de deksel geopend wordt. Tevens is de groentesnijder uitgerust met een veiligheid op de duwer; telkens wanneer de duwer omhoog getrokken wordt, stopt de machine.

 

Altijd scherpe messen

Een groot voordeel is dat de messen makkelijk van de schijven zijn los te schroeven. Hierdoor kunnen deze messen geslepen worden en dit komt, vanwege de scherpe messen, de kwaliteit en de houdbaarheid van het gesneden product ten goede. Het gesneden product heeft door deze scherpe messen een fris aanzien.

Deze rauwkostsnijder biedt vanwege zijn grote scala aan snijschijven een ideale oplossing voor het snijden van diverse rauwkostsalades.

 

Kenmerken en mogelijkheden van de Master rauwkostsnijder

  • Kleine tafelmachine welke weinig plaats inneemt.
  • Grote verscheidenheid aan mogelijkheden door diverse snijschijven.
  • Hoge productiecapaciteit
  • Grote variatie in snijmogelijkheden en snijdikte
  • Messen zijn eenvoudig los te halen, zodat deze te slijpen zijn. Tevens kan hierbij de aanslag onder de messen verwijderd worden.

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

+31 (0) 575 46 24 79 tolkamp@tolkampbv.nl