Meer dan 35 jaar ervaring

Dé specialist in de AGF sector

Klantgerichte aanpak

Breed assortiment

"De Waag" snijdt nu met de Master horeca groentesnijder

2021-08-23

Het heeft even geduurd....., bijna vijf en een halve eeuw, maar nu heeft de oudste horeca gelegenheid van Nederland, "De Waag" in Doesburg, een horeca groentesnijder voor het snijden van de rauwkostsalades aangekocht.

Doesburg is al sinds 1447 een Hanzestad. "De Waag", welke in 1478 in gebruik werd genomen was vooral een plaats waar inkomende goederen gewogen konden worden zodat de hoeveelheid belasting over de goederen kon worden bepaald. De pachter van De Waag had tevens het monopolie op de verkoop van vreemde bieren in de stad. Zeker in die tijd – we spreken over de 15e eeuw – was bier de volksdrank; water bevatte immers te veel ziektekiemen.
Zo is De Waag ontstaan als combinatie van waaggebouw en stadsbierhuys. Arbeiders kregen er een gedeelte van hun loon uitbetaald in bier, kooplieden sloten er contracten af en studenten zongen er hun drinkliederen onder het genot van een kruik bier.
Gedurende de laatste vijf eeuwen heeft het pand uitsluitend een gastvrije bestemming gehad als herberg, café en restaurant. De Waag is daarmee de oudste horecagelegenheid van Nederland.

 

Horeca groentesnijder Master zorgt voor vers gesneden product.

Om klanten snel te kunnen voorzien van vers gesneden salades en groenten koos deze horeca zaak er voor om een deel van hun groenten zelf te gaan snijden. Hiervoor werden diverse messchijven voor de Master horeca groentesnijder aangekocht voor het maken van schijfjes, blokjes en staafjes.

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

+31 (0) 575 46 24 79 tolkamp@tolkampbv.nl