Meer dan 35 jaar ervaring

Dé specialist in de AGF sector

Klantgerichte aanpak

Breed assortiment

Minder rugbelasting door lage groentecentrifuge

2022-03-07

Nadat de vorige centrifuge (een model met een hoge mandinvoer) het begaf, werd er door een Gelderse horeca-leverancier voor gekozen om de groentecentrifuge in de snijkeuken te vervangen door een groentecentrifuge met een lagere mandinvoer.

 

Groentecentrifuge met lage mandinvoer

Lage groentecentrifuge voorkomt rugpijn

Tot een jaar of 20 geleden werden centrifuges geproduceerd waarbij de motor rechtstreeks onder de mandhouder waren geplaatst. Hierdoor werd de invoer van de volle mand behoorlijk hoog. Men moest de volle centrifugemand soms bijna 2 meter omhoog tillen om deze in de machine te kunnen plaatsen. 

Bij de huidige generatie groentecentrifuges is de motor achter de mandhouder geplaatst. Hierdoor hoeft er niet meer zo hoog getild te worden om de volle centrifugemand in de machine te plaatsen. 
Doordat de invoer nu zo laag is, wordt er voorkomen dat de rug onnodig (zwaar) belast wordt bij het tillen van de centrifugemand. Dit geldt zowel voor het intillen als het eruit halen van de mand.

Bij Tolkamp Snijkeukentechniek kunt u kiezen uit diverse groentecentrifuges. Informeer naar onze modellen en mogelijkheden!

 

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

+31 (0) 575 46 24 79 tolkamp@tolkampbv.nl