Meer dan 35 jaar ervaring

Dé specialist in de AGF sector

Klantgerichte aanpak

Breed assortiment

Belgische frituur maakt machinaal steppegras.

2019-12-23Bij een Belgische frituur heeft men gekozen voor een machine voor het snijden van steppegras. Hoewel men al een andere, maar oude, machine voor het snijden van steppegras had, werd nu gekozen voor een machine met hierbij het speciaal hiervoor geleverde steppengras-mes.

De belgische frituur waar steppegras met de Master gesneden wordt

 

Snijden van steppegras met de Master

 

 

Wat is steppegras?

Bord met Steppegras

Wikipedia meldt het volgende:

Steppegras is een frituur- en brasserieschotel die voornamelijk in de Antwerpse en Limburgse Kempen en in de Nederlandse provincie Noord-Brabant op de menukaart staat. Het is een variant op biefstuk-friet met als voornaamste kenmerk de grote berg dunne frietjes op het bord.
De naam 'steppegras' is een beschermd merk. De naam werd in 1980 gedeponeerd door Jean Ceustermans bij het Antwerpse merkenbureau Bockstael. Om steppegras te mogen verkopen moeten restauranthouders een licentie aankopen en de schotel als volgt aanbieden: een stuk vlees begieten met een royale portie saus, het geheel bedekken met een grote berg dunne frietjes en afwerken met een schijfje citroen met kaviaar.

In sommige frituren is ook een 'gewoon' pak dunne frietjes te bestellen onder de naam steppegras of een variant erop. Door de populariteit van de schotel zijn namelijk verschillende andere zaken op de kar gesprongen. Zij verkopen steppegras onder namen die er op lijken om de merkwetgeving te omzeilen.

 

Wat doet de machine voor het snijden van steppegras (de MASTER rauwkostsnijder)?

Groentesnijder voor het maken van salades, de Master

De, speciaal voor het snijden van steppegras ontwikkelde, Master messchijf, plaatst u in de machine. Onder de uitvoer van de machine wordt een opvangbak geplaatst. Via de extra grote ronde invoerkoker (rechts) of via de invoermond met aandrukker (rechts) kunt u een grote hoeveelheid geschrapte / geschilde aardappelen invoeren. De tafelmodel snijmachine kan wel 300 kilo of meer steppegras per uur produceren! Alle steppegras wordt opgevangen in de opvangbak en kan hierna verder verwerkt worden.
Als men klaar is met snijden is de Master steppegrassnijder eenvoudig te reinigen: Het deksel kan verwijderd worden en de snijkamer van de machine kan met water en spons of borstel gereinigd worden. De messchijf kan onder de kraan worden gereinigd.

 

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

+31 (0) 575 46 24 79 tolkamp@tolkampbv.nl