Meer dan 35 jaar ervaring

Dé specialist in de AGF sector

Klantgerichte aanpak

Breed assortiment

Groentesnijder als alternatief voor bandsnijmachine

2020-10-31Voor de meeste groentespecialisten is een bandsnijmachine te hoog gegrepen. De hoeveelheden te snijden product is te klein, het schoonmaken van de bandsnijder tussen de producten door is te tijdrovend en de investering die er tegenover staat hoog. Zo ook voor deze Limburgse boerderijwinkel, waar de vorige oude groentesnijder door een betaalbare en meer op de productie afgestemde, nieuwe Duurland eenkops groentesnijder werd vervangen.

 

Vorige groentesnijder kreeg ouderdomsverschijnselen.

 

De vorige, inmiddels ruim 25 jaar oude, groentesnijder begon na vele jaren trouwe dienst kleine ouderdomsverschijnselen te vertonen. De mesplaten voldeden niet geheel meer waardoor het snijresultaat niet helemaal aan de eisen voldeed. Ook begon de machine wat meer geluid te maken, wat duidde op beschadigingen binnen in de machine.

Alternatief voor oude groentesnijder

Duurland groentesnijmachine met gesneden wortelen

 

De eigenaresse ging dus op zoek naar een vervangende machine voor de oude groentesnijder. Bij diverse aanbieders kreeg ze te horen dat een bandsnijmachine het enige alternatief zou zijn.
Aangezien zij voor een bandsnijder te weinig werk zou hebben en de investering voor zo'n machine behoorlijk hoog was, ging zij op zoek naar een ander alternatief.

Dit alternatief vond ze bij Tolkamp snijkeukentechniek BV. Een geheel nieuw gebouwde Duurland groentesnijder, compleet met messen die zij nodig had. Dit voor nog geen derde van de prijs die betaald zou moeten worden voor het "enige" alternatief, de bandsnijder!

Bij de vorige machine zat geen julienne mesplaat. Bij de nieuwe machine was er de mogelijkheid om er een nieuw juliennemes erbij te laten leveren. Na een test met deze mesplaat, was men zo tevreden over het resultaat, dat dit mes als extra, buiten de gebruikelijke messen, werd aangeschaft.

Wij wensen de eigenaresse van deze Limburgse versboerderij veel snijplezier me hun nieuwe groentesnijder.

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

+31 (0) 575 46 24 79 tolkamp@tolkampbv.nl