Meer dan 40 jaar ervaring

Dé specialist in de AGF sector

Klantgerichte aanpak

Breed assortiment

Gezond broodbeleg met groentesnijmachine

2023-02-08



Verse broodjes met vers gesneden beleg voor de lekkerste smaakbeleving!

Bij Broodjes express in Zwolle werken ze al jaren met dagverse producten. De sla en andere groenten, welke men op de broodjes doet, wordt ook al jaren dezelfde dag vers gesneden. Om niet afhankelijk te zijn van een leverancier van gesneden groenten en om de tijdsduur van verwerking te verkorten snijden zij al jaren deze producten op een groentesnijmachine van Tolkamp Snijkeukentechniek.

Bij Broodjes express vindt men veiligheid voor het personeel zeer belangrijk. Om ongelukken met de groentesnijmachine te voorkomen, zochten de eigenaren van dit bedrijf naar een machine waar veilig mee gesneden kan worden en waarmee men de producten net zo snel kan verwerken als hun huidige groentesnijder.

Ook dit keer vonden zij hun groentesnijmachine weer bij Tolkamp Snijkeukentechniek. De huidige Duurland groentesnijmachine is dermate aangepast, dat vingers geen kans meer krijgen om, bij onoplettendheid van de operator, in de machine terecht te komen.

De beveiligde Duurland SN-1T groentesnijder opstelling in de keuken

 

Wij leveren een groentesnijmachine waarbij veilig werken net zo belangrijk is als het snel kunnen snijden van groente en fruit. 
Deze groentesnijder, welke met dezelfde messen werkt als de oorspronkelijke Duurland groentesnijder, is voorzien van een groot aantal veiligheidsmaatregelen:

  • De machine wordt gestart met een groene startknop en wordt gestopt met een rode paddenstoel-drukknop. Over deze schakelaars staat een "veilige" spanning van 24 Volt in plaats van de vroeger aanwezige 230 Volt bij lichtnet, of zelfs levensgevaarlijke 400 Volt bij krachtstroom machines.
  • De machine is uitgerust met een remmotor. Deze motor stopt onmiddelijk wanneer de stopknop wordt ingedrukt of wanneer een beveiliging wordt geactiveerd.
  • Zodra de voorkap / deur wordt geopend stopt de machine.
  • Er moet een opvangbak onder de uitworp staan, anders start de machine niet. Wordt de bak geplaatst, kan men beginnen met het snijden van producten.
  • De uitvoer van de machine is voorzien van een RVS afdekplaat, welke aan de voorkap / deur vastzit.
  • Het aandrukgedeelte van de koolinvoer (grote invoer links) is zodanig beveiligd, dat de machine stopt met draaien zodra de klep met de hendel boven de invoer komt. Wordt het product ingevoerd en de koolklep weer naar beneden gedaan, start de machine vanzelf weer.
  • De ronde invoer rechtsboven is langer en smaller in vergelijking met de conventionele modellen. Smalle producten zoals prei, komkommers en wortelen kunnen via deze inworp naar het mes doorgevoerd worden.
    Smalle invoer voor prei van een Duurland groentesnijmachine
  • De grote invoer rechtsonder heeft een vaste aandrukker. Wanneer de vaste aandrukker uit de toevoerbuis is en naast de toevoer gedraaid is stopt de machine. Het te snijden product kan dan in de toevoerbuis gedaan worden, en zodra de aandrukker weer voor de opening van de invoer gedraaid wordt, begint de machine met snijden.

    Duurland SN-1T groentesnijmachine invoer groot met beveiliging  Duurland SN-1T groentesnijmachine invoer groot met beveiliging gesloten
  •  

    De Duurland SN-1T is alleen leverbaar in de krachtstroom (3 x 400 Volt + nul + aarde) versie.

 

Beveiligde Duurland groentesnijmachine SN-1T met mes voor het snijden van andijvie en prei

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

+31 (0) 575 46 24 79 tolkamp@tolkampbv.nl