Meer dan 40 jaar ervaring

Dé specialist in de AGF sector

Klantgerichte aanpak

Breed assortiment

Droge garnalen, niet te droog.

2023-06-02



Het centrifugeren van natte garnalen is een kortdurend, maar voor de verwerker een belangrijk, proces. De zakken waarin de gepelde garnalen terugkomen zijn gevuld met water en de garnalen. Om deze gedeeltelijk droog te krijgen voor verdere verpakking worden deze, om sneller te kunnen verwerken, gecentrifugeerd.

Een aantal jaren geleden kwam de garnalenverwerker al eens bij ons voor de aanschaf van een betrouwbare gereviseerde centrifuge. Deze centrifuge werd voorzien van een timer. De garnalen hoefden slechts korte tijd, 2 à 3 seconden gecentrifugeerd te worden, om deze niet te nat en ook niet te droog te hoeven verpakken.
De aangeschafte centrifuge was een hoog model centrifuge en werd in de loop der tijd meer gebruikt dan voorzien. Vanwege het vele en hoge tilwerk met de gevulde manden, werd ons verzocht om naar een andere oplossing te kijken.

 

Lage groentecentrifuge voor het drogen van garnalen

 

De oplossing was een geheel RVS lage, rugvriendelijke, centrifuge. Deze makkelijk te reinigen en mee te werken machine werd. na inruil van de vorige de perfecte machine voor het in korte tijd afdoende drogen van de gepelde garnalen.

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

+31 (0) 575 46 24 79 tolkamp@tolkampbv.nl