Meer dan 35 jaar ervaring

Dé specialist in de AGF sector

Klantgerichte aanpak

Breed assortiment

Cliënten zorginstelling krijgen nieuwe machines!

2022-11-03Veilig en verantwoord werken. Daar gaat het om bij een Noord-Hollandse zorginstelling. Geen wonder dus dat deze zorginstelling heeft gekozen om hun Duurland SN-1 groentesnijmachine met basisbeveiliging te vervangen voor de nieuwe geheel beveiligde Duurland SN-1T groentesnijmachine. Als klap op de vuurpijl koos men er ook voor om de Duurland aardappelschrapmachine van 10 kg capaciteit ook te vervangen door een nieuw exemplaar!

Duurland SN-1T groentesnijmachine en Duurland 10 kg aardappelschrapmachine naast elkaar.

 

Duurland SN-1T groentesnijmachine, de veiligste in zijn soort.

Duurland SN-1T groentesnijmachine bij Noord-Hollandse zorginstelling

 

De Duurland SN-1T is allereerst een groentesnijmachine welke in een korte tijd grote hoeveelheden groenten zoals kool, andijvie, prei, wortel, champignons enzovoort, maar ook aardappelen en fruit, in plakken van diverse diktes en staafjes kan snijden.

Aangezien men met een machine werkt waar messen in draaien bestaat er tijdens het werken een verhoogde kans op snijwonden waarbij men zelfs een gedeelte van meestal vingers kan afsnijden. 
Het is dan ook niet verwonderlijk dat de nieuwe groentesnijders van Tolkamp Snijkeukentechniek zodanig beveiligd zijn, dat vingers geen kans hebben om in een ronddraaiend mes terecht te komen.

 

Koolklep-veiligheid-Duurland-SN-1T-groentesnijder.mp4

 

Zoals in het bovenstaande filmpje te zien is, stopt het mes met draaien zodra de koolklep naar boven gaat. Wanneer deze weer naar beneden gaat begint ook het mes weer te draaien.

Hetzelfde geldt voor de grote invoer: Zodra de aandrukker vooraan in de invoerkoker zit gaat het mes weer draaien, wordt de aandrukker naast de invoer geleid, dan staat het mes direct stil.

Grote invoer open, mes draait niet.

Als de grote invoer (rechtsonder) open is, draait het mes niet.

 

Grote invoer dicht, mes draait.

Als de grote invoer (rechtsonder) dicht is, draait het mes.

 

De kleine lange invoer rechtsboven is ten opzichte van het oorspronkelijke model versmald en verlengd.

De opvangbak moet altijd onder de machine staan, anders gaat de machine niet aan. Hierdoor is het ook niet mogelijk om via de onderzijde bij een draaiend mes te komen. De afdekplaat aan de voorkant van de uitvoer zit aan de voorkap vast.

De enigste overeenkomst met de basis beveiligde machines is dat het mes stopt met draaien, zodra de voorkap geopend wordt.

 

Ook een nieuwe Duurland schrapmachine...

Naast de vervanging van de groentesnijder werd er ook gekozen om de schrapmachine te vervangen door dezelfde soort machine, de Duurland 10 kg aardappelschrapmachine.

 

Duurland 10 kg schrapmachine en Duurland SN-1T groentesnijmachine

Binnen een minuut tijd 10 kilo aardappelen (of wortelen) ontdoen van hun schil is geen probleem voor de Duurland aardappel schrapmachine.
Deze machine, met een historie die teruggaat naar meer dan 50 jaar geleden, bewijst zich nog steeds als een uitermate degelijke en robuuste machine met een zeer lange levensduur van tientallen jaren, zelfs bij veelvuldig gebruik.


 

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

+31 (0) 575 46 24 79 tolkamp@tolkampbv.nl