Meer dan 35 jaar ervaring

Dé specialist in de AGF sector

Klantgerichte aanpak

Breed assortiment

Vacuümverpakking machine

Vacumeer wit - Tolkamp snijkeukentechniek

Vacumeren: Een verstandige keuze in food en non food


Voor het vers en luchtdicht verpakken van uw aardappelen en groenten maakt men steeds vaker gebruik van onze vacumeermachines. Wij leveren uitsluitend de betrouwbare machines van ATM machinery. 

De vacumeermachines van ATM zijn er in diverse maten te verkrijgen. Ook kunnen de machines voorzien worden van diverse toepassingen, zoals het toevoegen van levensmiddelengas, dubbel aantal balken, dubbelseal enz.

De levensmiddelen- en horecasector zijn de belangrijkste toepassings-gebieden van het vacuümverpakken. Vacuümverpakken is niet alleen een zeer hygiënische verpakkingsmethode, maar tevens een perfecte techniek om de houdbaarheid aan bederf onderhevige levensmiddelen aanzienlijk te verbeteren. De komst van de vacuümverpakkingsmachines betekende daarnaast een geweldige stap vooruit op het gebied van efficiënte bedrijfsvoering in de foodsector. Want, door producten vacuüm te verpakken ontstaat er de mogelijkheid werkzaamheden beter over piek- en daluren te verspreiden.

Wat is vacumeren?

Vacumeren verlengt de levensduur van veel verschillende soorten voedsel aanzienlijk, van kaas tot vlees tot soep. Door traditionele methoden te gebruiken, gaat vlees doorgaans ongeveer 6 maanden mee in de vriezer. Vacuümverpakt vlees gaat echter 2-3 jaar mee in de vriezer. Het koelen van vacuümverpakte kaas gaat tot 4-8 maanden mee, in tegenstelling tot de 1-2 weken voor kazen die op standaardmethoden worden bewaard.

Door uw voedsel af te sluiten en lucht te verwijderen, blijven de smaken, textuur en vochtigheid van het voedsel behouden. Bovendien haalt u ook veel meer smaak uit uw opgeslagen voedsel, aangezien vacuümverzegeling helpt om de voedingswaarde van voedsel te behouden.

Vacuüm sealen is de perfecte manier om vlees te marineren en om extra kruiden en smaken aan gerechten toe te voegen. De verpakking sluit alle vocht en heerlijke smaken af en marineert direct je vlees.

Definitie vacuum verpakken

Vacuümverpakking is een verpakkingsmethode waarbij lucht uit de verpakking wordt verwijderd voordat deze wordt verzegeld. Deze methode omvat het (handmatig of automatisch) plaatsen van items in een vacuumzak. De lucht van binnenuit wordt verwijderd dankzij de vacuumsealer en de verpakking wordt verzegeld.

De bedoeling van vacuümverpakking is meestal om zuurstof uit de vacuumzak te verwijderen om de houdbaarheid van voedsel te verlengen en bij flexibele verpakkingsvormen, om het volume van de inhoud te verminderen.

Vacumeren zorgt voor meer efficiëntie en een nettere organisatie in uw koelkast en vriezer en verzegelde items nemen veel minder ruimte in en geven u meer vrijheid.

Bacteriën

Door ervoor te zorgen dat voedsel veilig wordt bewaard, beschermd en zuurstofvrij is. Het voorkomt dat er schadelijke schimmels en bacteriën groeien. Vacuümverpakking vermindert zuurstof uit de lucht en voorkomt verdamping van vluchtige componenten.

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

+31 (0) 575 46 24 79 tolkamp@tolkampbv.nl