Meer dan 40 jaar ervaring

Dé specialist in de AGF sector

Klantgerichte aanpak

Breed assortiment

Groentesnijmachine Duurland

Groentesnijmachine 1 kops en 2 kops - Tolkamp snijkeukentechniek

Met de groentesnijmachine van het type Duurland kunt u in een kort tijdbestek een grote hoeveelheid diverse soorten groenten en fruit in verschillende diktes en vormen snijden. Dit tot wel 400 kg per uur.
Voor deze groentesnijmachine zijn verschillende messchijven leverbaar. Deze zijn te gebruiken voor het snijden van schijven en stiften. De messchijven zijn snel en eenvoudig te verwisselen. De doordachte snijtechniek zorgt voor een perfecte snit en kwalitatief optimaal eindproduct.
Deze universele groentesnijmachine wordt veelal gebruikt in AGF-zaken, groentesnijbedrijven, grootkeukens en catering, .

Capaciteitsindicatie per snijkop:
* Bladgroente ca. 75-125 kg./uur
* Kool, prei, rabarber ca. 150-300 kg./uur
* Knolgewassen ca. 250-400 kg./uur

 

Duurland SN-1T

 

Groentesnijmachine Duurland SN 1T

Voor uw personeel is veilig groente snijden een vereiste! Niet voor niets is het zelfs al jaren verplicht om personeel met veilige machines te laten werken. Aangezien de Duurland groentesnijmachines hun werk met ronddraaiende messen doen, is het een noodzaak om deze machines te voorzien van veiligheidsmaatregelen om bijvoorbeeld schade aan vingers te voorkomen.

De Duurland SN-1T van Tolkamp Snijkeukentechniek BV voorziet in deze behoefte. Wij leveren een groentesnijmachine waarbij veilig werken net zo belangrijk is als het snel kunnen snijden van groente en fruit. 
Deze groentesnijder, welke met dezelfde messen werkt als de oorspronkelijke Duurland groentesnijder, is voorzien van een groot aantal veiligheidsmaatregelen:

 • De machine wordt gestart met een groene startknop en wordt gestopt met een rode paddenstoel-drukknop. Over deze schakelaars staat een "veilige" spanning van 24 Volt in plaats van de vroeger aanwezige 230 Volt bij lichtnet, of zelfs levensgevaarlijke 400 Volt bij krachtstroom machines.
 • De machine is uitgerust met een remmotor. Deze motor stopt onmiddelijk wanneer de stopknop wordt ingedrukt of wanneer een beveiliging wordt geactiveerd.
 • Zodra de voorkap / deur wordt geopend stopt de machine.
 • Er moet een opvangbak onder de uitworp staan, anders start de machine niet. Wordt de bak geplaatst, kan men beginnen met het snijden van producten.
 • De uitvoer van de machine is voorzien van een RVS afdekplaat, welke aan de voorkap / deur vastzit.
 • Het aandrukgedeelte van de koolinvoer (grote invoer links) is zodanig beveiligd, dat de machine stopt met draaien zodra de klep met de hendel boven de invoer komt. Wordt het product ingevoerd en de koolklep weer naar beneden gedaan, start de machine vanzelf weer.
 • De ronde invoer rechtsboven is langer en smaller in vergelijking met de conventionele modellen. Smalle producten zoals prei, komkommers en wortelen kunnen via deze inworp naar het mes doorgevoerd worden.

  Smalle invoer voor prei van een Duurland groentesnijmachine

 • De grote invoer rechtsonder heeft een vaste aandrukker. Wanneer de vaste aandrukker uit de toevoerbuis is en naast de toevoer gedraaid is stopt de machine. Het te snijden product kan dan in de toevoerbuis gedaan worden, en zodra de aandrukker weer voor de opening van de invoer gedraaid wordt, begint de machine met snijden.

  Duurland SN-1T groentesnijmachine invoer groot met beveiliging  Duurland SN-1T groentesnijmachine invoer groot met beveiliging gesloten

 

De Duurland SN-1T is alleen leverbaar in de krachtstroom (3 x 400 Volt + nul + aarde) versie.
 

 

Conventionele modellen groentesnijmachine Duurland SN-1 en SN-2

Duurland groentesnijder met 1 snijgedeelte Duurland groentesnijder met 2 snijgedeelten

Onze oorspronkelijke groentesnijmachines zijn uitgevoerd met een geheel dichte RoestVastStalen (RVS) kast op een stabiel frame met ruimte voor een opvangbak. Tevens is er een extra beschermkap aan de voorkant onder de voorkap aangebracht, zodat men ook niet van onderen bij de eventueel draaiende mesplaat komen kan.

De motor is een remmotor, welke onmiddellijk stopt wanneer er een voorkap wordt geopend of wanneer de stopknop wordt ingedrukt.

De snijkap is afneembaar voor snelle reiniging.

Wij bieden u een uitgebreide selectie uitstekende oerdegelijke groentesnijmachines. Deze machines zijn in onze werkplaats grondig onder handen genomen zodat zij niet van nieuwe groentesnijmachines te onderscheiden zijn.

Op de afbeelding staat de tweekops groentesnijder afgebeeld als een machine met 1 grote en 1 kleine snijkom. De kleine snijkom is speciaal voor het verwerken van uien en snijbonen. De tweekops groentesnijder kan ook geleverd worden als machine met twee grote snijkommen.

 

 

Messchijven voor de Duurland groentesnijmachine

Voor de Duurland groentesnijmachine kunnen wij u diverse snijplaten leveren:

- Voor het maken van schijven / snit in de diktes 1, 2, 3, 4, 6, en 8 mm

- Voor het maken van julienne stiften / staafjes van 4 x 4 mm, 6 x 6 mm en 8 x 8 mm

 

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

+31 (0) 575 46 24 79 tolkamp@tolkampbv.nl