Meer dan 35 jaar ervaring

Dé specialist in de AGF sector

Klantgerichte aanpak

Breed assortiment

Aardappelschrapmachine en aardappelschilmachine

Aardappelschrapmachine divers - Tolkamp snijkeukentechniek

Met behulp van de door ons geheel gereviseerde aardappelschrapmachine verwijderd u, zonder natte, koude en smerige handen te krijgen, binnen een korte tijd de schil en het zand/klei van uw aardappelen, wortelen, rode bieten en andere knolvruchten. Door de grote invoer, waardoor u makkelijk een zak aardappelen in de machine kunt legen, kunt u per uur met deze aardappelschrapmachine een grote hoeveelheid aardappelen ontdoen van hun schil.

Afhankelijk van het model is de capaciteit van de machines die wij leveren 100 tot 500 kg geschrapt, geschild of gewassen product per uur. De schrapper is door zijn lage inworphoogte zeer simpel te vullen en door zijn makkelijk toegankelijke en ruime uitworpdeur makkelijk te legen. Ook is de machine energiezuinig, omdat deze maar een geringe hoeveelheid stroom en water nodig heeft.

Voor de door ons eigenhandig gebouwde aardappelschrapmachine gebruiken wij een geharde korrel (carborundum) van een speciale maatvoering, welke zowel op de wand als op de schijf gelijmd wordt. Deze lijm is speciaal door ons ontwikkeld en is volledig bestand tegen de inwerking van aardappelzetmeel en water. De carborundumlagen zijn zeer slijtvast, en kan na verloop van jaren gebruik weer gemakkelijk opnieuw aangebracht worden. De schrapschijf is speciaal gevormd om de aardappelen zo perfect en gelijkmatig mogelijk te laten ontdoen van hun schil. Voor het schrappen van bepaalde vleessoorten (zoals rundertongen) en vis biedt onze aardappelschrapmachine tevens een uitkomst. Hiervoor hebben wij een ander soort lijm ontwikkeld.

TIP: Laat met enige regelmaat een nieuwe carborundumlaag aanbrengen. u verkort hiermee de schrapduur, waardoor u tijd, water en stroom bespaard.

De aardappelschilmachines zijn uitgevoerd met een schilset, bestaande uit een RVS schilwand en een roterende bodemschilschijf. De schilschijf is voorzien van van speciale schilmessen, vervaardigd uit hoogwaardig gehard staal.

TIP: Demonteer minimaal 1 keer per jaar de schilmessen van de schilplaat, zodat deze geslepen kunnen worden en de schilplaat schoongemaakt kan worden. Hiermee voorkomt u dat de schilmessen bol komen te staan, te grote stukken van de aardappelen worden afgeschild of afgeslagen worden.

TIP: Vul uw aardappelschrapmachine pas wanneer de schijf draait, hiermee verlengd u de levensduur van de motor.

Bij beide machines zorgt een sterke motor voor de aandrijving van de bodemschijf. Deze aandrijfconstructie is dermate stevig dat deze de krachten die vrijkomen bij het schrappen met gemak kan doorstaan. De ruimte waarin geschild/geschrapt wordt heeft een zeer gering waterverbruik, welke naar behoefte geregeld kan worden.

TIP: Plaats de aardappelschrapmachine nooit boven een put waar ook warm water geloosd wordt. De, buiten het schrapgedeelte geplaatste, motor gaat op den duur defect door de waterdamp.

 

Kenmerken van onze schrapmachines:

- RVS uitvoering met aluminium gietstukken. Geen (breekbaar) kunststof toegepast.
- Volledig gelijmde carborundum schrapschijf en -wand bij aardappelschrapmachine
- Schilschijf en rubberen wand bij aardappelschilmachine
- RVS schrapsel opvangbak en zeef
- Lage inwerphoogte
- Degelijke constructie
- Hoogwaardige afwerking
- Simpele bediening door gebruik van 1 aan/uitschakelaar
- Gemakkelijk te reinigen
- Onderhoudsvriendelijk
- Zeer gunstige prijs / prestatie verhouding
- Uit onze jarenlange ervaringen uit de praktijk blijkt de uitermate lange levensduur van zowel de gelijmde carborundumlagen als de machine in zijn geheel.

Schrapmachine Duurland met een capaciteit van 10 kg

Deze Duurland aardappelschrapmachine verwijderd binnen 1,5 minuut de schillen van 10 kilo aardappelen. De schrapmachine heeft een watertoevoer en een goede waterafvoer nodig. Dit om de schillen en het zand weg te kunnen spoelen. De machine werkt op lichtnetspanning en, op aanvraag, op krachtstroom. Vanwege de gunstige afmeting en compacte samenstelling van deze machine, wordt deze machine veel geplaatst in cafetaria's, cateringbedrijven en groentezaken. De machine is voorzien van een RVS opvangzeef, welke zich onder in de machine bevind.

Schrapmachine Duurland met een capaciteit van 15 kilo

Deze Duurland aardappelschrapmachine verwijderd binnen 1,5 minuut de schillen van 15 kilo aardappelen. De schrapmachine heeft een watertoevoer nodig en een goede waterafvoer. Dit om de schillen en het zand weg te kunnen spoelen. De machine werkt op krachtstroom en, op aanvraag, op lichtnetspanning. Deze schrapper wordt veel geplaatst in cafetaria's, cateringbedrijven en groentezaken die net dat extra deel capaciteit nodig hebben. Als optie kan deze machine worden voorzien van een muurschakelaar en met een RVS opvangzeef en bak.

Duurland aardappelschrapmachine met een capaciteit van 25 kilo

Deze Duurland aardappelschrapmachine verwijderd binnen 1,5 minuut de schillen van een hele zak aardappelen. De schrapmachine heeft een watertoevoer nodig en een goede waterafvoer. Dit om de schillen en het zand weg te kunnen spoelen. De machine is alleen leverbaar in een krachtstroomvariant. Deze schrapper wordt veel geplaatst bij de grotere aardappelverwerkers die een grotere capaciteit nodig hebben. Als optie kan deze machine worden voorzien van een muurschakelaar en met een RVS opvangzeef en bak.

Zoals op de foto te zien is, is deze machine, net zoals de vorige genoemde Duurland schrapmachines, leverbaar als aardappelwasmachine, aardappelschrapmachine en aardappelschilmachine. Een combinatie van deze drie soorten is ook mogelijk.

  • Aardappelwasser: Deze machine verwijderd het zand en klei en laat de schillen intact.
  • Aardappelschrapper: Deze machine verwijderd zowel het zand en klei, als de schillen. De aardappelen krijgen hierdoor een wat ruwer, korreliger oppervlak. Gaat sneller dan schillen.
  • Aardappelschiller: Deze machine verwijderd het zand en klei en schilt de aardappelen. Deze krijgen hierdoor een geschilde, gladde oppervlak. De aardappelen worden ook wel eens na het schrappen geschild met deze aardappelschilmachine.
Aardappelwasser 25 kg

OMEGA PP5T aardappelschrapmachine met een capaciteit van 5 kilo

De OMEGA PP5T is de kleinste schrapmachine uit ons leveringsprogramma. Deze machine wordt veel geleverd aan horecabedrijven die zelf hun aardappelen en wortelen schrappen. Deze schrapper heeft een capaciteit van 5 kilo per schrapcyclus van 1,5 minuten. Deze machine werkt op een voltage van 230 Volt (lichtnet) en heeft een watertoevoer en waterafvoer nodig. Het schilafval wordt opgevangen in een RVS bak met zeef aan de onderzijde van de schrapper.

Omega PP10T aardappelschrapmachine met een capaciteit van 10 kilo

Deze Omega PP10T aardappelschrapmachine verwijderd binnen 1,5 minuut de schillen van 10 kilo aardappelen. De schrapmachine heeft een watertoevoer en een goede waterafvoer nodig. Dit om de schillen en het zand weg te kunnen spoelen. De machine werkt op lichtnetspanning. Vanwege de gunstige afmeting en compacte samenstelling van deze machine, wordt deze machine veel geplaatst in cafetaria's, cateringbedrijven en groentezaken. De machine is voorzien van een RVS opvangzeef, welke zich onder in de machine bevind.

Omega 20 kilo schrapmachine

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

+31 (0) 575 46 24 79 tolkamp@tolkampbv.nl