+31 (0) 575 46 24 79

RVS keuken vervangt houten keuken

Dorpshuis gaat verder met een naar hun wensen aangepaste keuken.
RVS op maat in hoekopstelling

RVS op maat voor keuken Dorpshuis

De keuken van het dorpshuis in Keijenborg (in de Gelderse Achterhoek) voldeed niet meer aan de wensen van de nieuwe beheerders. De activiteiten in dit dorpshuis namen toe en er was een toegenomen vraag van producten uit de keuken. Om aan deze toegenomen vraag tegemoet te komen bleek het steeds vaker dat de ruimte in de keuken niet meer voldeed en dat deze eigenlijk te klein was. Er bleek geen andere mogelijkheid dan de keuken te verbouwen en aan de huidige eisen te laten voldoen.
Aangezien een groot deel van de keukeninrichting van hout gemaakt was, werd er besloten om dit te vervangen voor Roest Vast Stalen (RVS) producten. Voor het maken van deze RVS op maat producten werden wij benaderd.

 

RVS op maat keukenblok

Houten keukenblok met kasten  RVS op maat keukenblok met kasten

Het oorspronkelijke houten keukenblok had een spoelbak met een kraan. Op precies dezelfde plek is nu een iets grotere en diepere spoelbak geplaatst met een nieuwe kraan. De houten kastruimte eronder is vervangen door een RVS op maat kast met schuifdeuren. De kastruimte rechtsboven werd vervangen door een RVS hangkast.
Linksboven was een houten kast waarin de stereo-apparatuur met de bijbehorende aansluitingen zich bevond. Om deze te vervangen door een RVS kast met geschikte plek voor apparatuur en aansluitingen werd een hele klus. Daarop werd besloten om de buitenkant van deze houten kast te voorzien van RVS plaat. Hierdoor kreeg de kast de RVS-look van de rest van de keuken en kon de houten kast met alle inhoud behouden blijven.

 

RVS werkbanken bij fornuis

Fornuis met houten kasten  RVS werkbanken en apparatuur met afzuiging

Aan een van de zijdes van de keuken was er nog een mogelijkheid om naar buiten uit te bouwen. Deze extra ruimte werd opgevuld door 2 stuks RVS werkbank waardoor er een extra werkbladruimte van ruim 2,5 m2 ontstond. De werkbanken zelf zijn uitgerust met een schuifdeurgedeelte en elk 3 laden voor klein keukengerei zoals bestek, opscheplepels, servetten enzovoorts...
De apparatuur rechts op de rechterfoto, alsook de afzuigkap werden geleverd door een collega-bedrijf uit de buurt. Wel hebben wij diverse openingen en randen opgevuld met RVS op maat plaatwerk.

 

RVS op maat in spoelkeuken

Spoelkeuken met huoten keukenblok en koeling  RVS op maat keukenblok met vaatwasmachine en afvoertafel

De spoelkeuken werd, zoals op bovenstaande foto's te zien is, helemaal rigoreus aangepakt. Het houten aanrechtblok verdween een hiervoor kwam een RVS op maat voorpoeltafel met voldoende afzet / werkblad ruimte en een extra grote spoelbak met voorspoelkraan. Het werkblad was zodanig door ons gemaakt dat deze perfect aansloot op de vaatwasmachine. Ook voor een afvoertafel met aansluiting op de doorschuifvaatwasser werd voor deze keuken geleverd.

 

Wij wensen het team van het dorpshuis "De Horst" veel werk- en kookplezier in deze nieuwe keuken!