+31 (0) 575 46 24 79

Schrapmachine Duurland 10 kg

Schrapmachine gezien van voorkant

Omschrijving

Duurland schrapmachine 10 kg met 1 jaar garantie. Omdat wij de schrapmachines opnieuw opbouwen kunt u zelf het voltage kiezen kiezen: 230 volt of 380 Volt. Deze schrapmachine is voorzien van nieuwe lagers, nieuwe motor en nieuwe schraplagen op zowel wand als plaat. Onze aardappelschrapper wordt bovendien uitgevoerd met een RVS kast
Inclusief schrapselopvangbak.

Huidige status: In voorraad

Over onze 8-10 kg schrapmachine:

Met behulp van de door ons geheel gereviseerde schrapmachine verwijderd u, zonder natte, koude en smerige handen te krijgen, binnen een korte tijd de schil en het zand/klei van uw aardappelen, wortelen, rode bieten en andere knolvruchten. Door de grote invoer, waardoor u makkelijk een zak aardappelen in de machine kunt legen, kunt u per uur met deze schrapmachine ongeveer 200 kg produkt ontdoen van hun schil. De schrapper is door zijn lage inworphoogte zeer simpel te vullen en door zijn makkelijk toegankelijke en ruime uitworpdeur makkelijk te legen. Ook is de machine energiezuinig, omdat deze maar een geringe hoeveelheid stroom en water nodig heeft.

Voor de door ons eigenhandig gebouwde aardappelschrapmachine gebruiken wij een geharde korrel (carborundum) van een speciale maatvoering, welke zowel op de wand als op de schijf gelijmd wordt. Deze lijm is speciaal door ons ontwikkeld en is volledig bestand tegen de inwerking van aardappelzetmeel en water. De carborundumlagen zijn zeer slijtvast, en kan na verloop van jaren gebruik weer gemakkelijk opnieuw aangebracht worden. De schrapschijf is speciaal gevormd om de aardappelen zo perfect en gelijkmatig mogelijk te laten ontdoen van hun schil. Voor het schrappen van bepaalde vleessoorten (zoals rundertongen) en vis biedt onze schrapmachine tevens een uitkomst. Hiervoor hebben wij een ander soort lijm ontwikkeld.

Aantal stuks Duurland schrapmachine Duurland

Voorraad van Duurland schrapmachines

De Duurland 8-10 kg schrapmachine onderscheidt zich van andere merken machines door de volgende kenmerken:

  • De centrale as wordt aangedreven via door een motor die zich aan de achterkant van de schrappot bevindt. Dit heeft als voordeel dat er geen water uit de schrapmachine bij de motor kan komen.
  • Er bevinden zich maar liefs 3 lagers in de aandrijfas. 2 dichte lagers welke de as stabiel in de behuizing houden en 1 Taatslager, welke, door zijn constructie, de neerwaartse kracht van de aardappelen opvangt. Deze constructie heeft als voordeel dat de as een machineleven lang op zijn plaats blijft, zelfs al is er een lager stuk.
  • De wand en de schijf zijn voorzien van gelijmde carborundumkorrels. Deze harde korrels hoeven op de wand in principe nooit meer vervangen te worden. De korrels op de plaat dienen wel, aangezien deze het meeste werk doet, na verloop van vele jaren gebruik, vervangen te worden. Het voordeel is een nagenoeg onderhoudsvrije machine.
    Concurrerende machines hebben een soort schuurpapier op de wand, waarbij, mocht er een beschadiging op deze wand ontstaan (door bijv. een steen), er kans bestaat dat de hele wand vervangen dient te worden.
  • De zeef bevindt zich onderin de schrapmachine. Dit bespaart ruimte en maakt de machine een compact geheel.

 

Huidige status: in voorraad