+31 (0) 575 46 24 79

Groentesnijmachine Duurland

Groentesnijmachine Duurland 1 kops

Omschrijving

Met de groentesnijmachine van het type Duurland kunt u in een kort tijdbestek een grote hoeveelheid diverse soorten groenten en fruit in verschillende diktes en vormen snijden. Dit tot wel 400 kg per uur.
Voor deze groentesnijmachine zijn verschillende messchijven leverbaar. Deze zijn te gebruiken voor het snijden van schijven en stiften. De messchijven zijn snel en eenvoudig te verwisselen. De doordachte snijtechniek zorgt voor een perfecte snit en kwalitatief optimaal eindproduct.
Deze universele groentesnijmachine wordt veelal gebruikt in AGF-zaken, groentesnijbedrijven, grootkeukens en catering, .

Capaciteitsindicatie per snijkop:
* Bladgroente ca. 75-125 kg./uur
* Kool, prei, rabarber ca. 150-300 kg./uur
* Knolgewassen ca. 250-400 kg./uur

De groentesnijmachine is uitgevoerd in een geheel dichte RoestVastStalen (RVS) kast op een stabiel frame met ruimte voor een opvangbak. Tevens is er een extra beschermkap aan de voorkant onder de voorkap aangebracht, zodat men ook niet van onderen bij de eventueel draaiende mesplaat komen kan.

De motor is een remmotor, welke onmiddellijk stopt wanneer er een voorkap wordt geopend of wanneer de stopknop wordt ingedrukt.

De snijkap is afneembaar voor snelle reiniging.

 

Wij bieden u een uitgebreide selectie uitstekende gereviseerde groentesnijmachines. Deze machines zijn in onze werkplaats grondig onder handen genomen zodat zij niet van nieuwe groentesnijmachines te onderscheiden zijn.

 

Werkwijze bij revisie

Na demontage, worden de snijkoppen gereinigd en bewerkt. De scharnieren en voorkappen worden gestraald en nieuw gespoten met een laklaag welke niet kan afbladderen. Hierdoor wordt het risico ontnomen dat er lakresten in het voedsel terecht komen.Daarna is het technisch gedeelte aan de beurt. Standaard worden alle assen, kogellagers, keerringen, elektrische bedrading en schakelaars vernieuwd. De machine wordt voorzien van een nieuwe RVS kast en RVS poten met een stelmogelijkheid. De dekselbeveilingen worden geplaatst, deze zorgt ervoor dat de groentesnijmachine zichzelf uitschakeld zodra de voorkap van de machine geopend wordt en, vanwege het gebruik van een remmotor, onmiddellijk stopt met draaien.

De beveiliging werkt op een lage, ongevaarlijke, gelijkspanning van 24 Volt. Deze “veilige” spanning staat zowel over de schakelaars als over de benaderingsschakelaars. Mocht er onverhoopt kortsluiting in de schakelaar of benaderingsschakelaar ontstaan, dan komt er maar een lage spanning op te staan, anders dan de gebruikelijke lichtnetspanning van 230V of de krachtstroomspanning van 400V.
De groentesnijmachine bestaat uit een geheel dichte RVS kast, zodat men niet met de handen in de draaiende gedeeltes kan komen. Een uitworpdeksel voorkomt dat men met de handen van onderen de (draaiende) snijschijf aan kan raken.

Bij een goede groentesnijmachine horen goede snijschijven. Daarom laten wij nieuwe snijschijven gieten en bewerken. De snijschijven worden voorzien van nieuwe messen en worden zeer precies afgesteld op de machine. Zodoende is een perfecte snit gewaarborgd.

 

Modellen groentesnijmachine

Wij kunnen u de volgende modellen Duurland groentesnijmachines leveren:

  • Een- kops groentesnijmachine met een grote snijkom.
  • Twee-kops groentesnijmachine met twee grote snijkommen.
  • Twee-kops groentesnijmachine met een grote en een kleine snijkom.
  • Drie- kops groentesnijmachine welke standaard uitgevoerd is met één kleine en twee grote snijkommen.
  • Grotere modellen Duurland groentesnijmachines, welke op aanvraag leverbaar zijn.

Alle groentesnijmachines kunnen geleverd worden naar keuze:   230V/ 1 fase (lichtnet) of 400V/ 3 fase

  •  Capaciteit tot ca 400 kg product  per uur, afhankelijk van welk product en de snit.
  •  Geschikt voor het snijden van bladgroente, kool, prei, knolvruchten enz.
  •  Mesplaten verkrijgbaar voor het snijden van schijven, stiften en rasp.