+31 (0) 575 46 24 79

Groentecentrifuge

Groentecentrifuge Kronen

Omschrijving

Door het centrifugeren van uw gesneden en gewassen groenten of rauwkost worden deze producten in een kort tijdbestek vrijwel geheel ontdaan van het waswater. Een cyclus neemt vaak maar 30 tot 60 seconden in beslag. Na het centrifugeren blijft een fraai product over met een vers aanzien.
Al jaren verkopen wij professionele groentecentrifuges voor een scherpe prijs. Wij kunnen u vele soorten groentecentrifuges leveren; van een kleine handcentrifuge tot een professionele, rugvriendelijke groentecentrifuge. Onze groentecentrifuges zijn gemakkelijk in gebruik en geschikt voor de groentevakman, zowel in de detailhandel als in het snijbedrijf.

Soorten groentecentrifuge

Onze industriële centrifugevariant is het staande model groentecentrifuge. De mandhouder van dit staande model wordt direct (via de onderzijde) door een sterke tandwielreductormotor op krachtstroom aangedreven. Dit staand model groentecentrifuge is uitgevoerd in RVS, waarbij, bij sommige modellen, gelakte gietstukken zijn gebruikt. Het te centrifugeren product wordt gecentrifugeerd in een uitneembare blauwe kunststof korf. Deze machine is voorzien van een remmotor en een dekselbeveiliging. Bij het openen van de deksel stop de groentecentrifuge direct.
Tevens is er een rugvriendelijkere variant op de markt met een superlage mandinzet, gemakkelijk instelbaar display, dekselvergrendeling, trildempers. De laatst genoemde machine is leverbaar met vaste snelheid, instelbare centrifugeertijd of met variabel instelbare snelheden voor de diverse soorten en kwaliteiten producten.

 

Uitvoering

De afvoer van het overtollige waswater vindt plaats aan de zijkant van de machine. Bij sommige van onze modellen kan er gekozen worden om deze afvoer links, rechts of achter te plaatsen. Aangezien wij de machines zelf bouwen kunnen wij rekening houden met de door u gewenste plaats van deze afvoerpijp.
De door ons geproduceerde groentecentrifuge wordt standaard voorzien van nieuwe bedrading, nieuwe elektrische besturing, lagers en 400 Volt motor voor jarenlang probleemloos gebruik!

De uitneembare blauwe centrifugemand is voorzien van gaten waar het waswater snel en effectief wordt afgevoerd. Deze manden zijn geschikt voor de grovere gesneden producten. Voor het centrifugeren van zeer fijn gesneden producten is er een fijnmazig blauwe inzetnet leverbaar.