+31 (0) 575 46 24 79

Aardappelschrapper 12 tot 15 kg

Aardappelschrapper 12-15 kg

Omschrijving

Aardappelschrapper met een capaciteit van 12 tot 15 kg. Gereviseerde aardappelschrapmachine met 1 jaar garantie. 230 volt of 380 Volt. Onze aardappelschrappers worden voorzien van nieuwe lagers, nieuwe motor, nieuwe schakelaars met bijbehorende bedrading en nieuwe schraplagen op zowel de wand als op de plaat.
Opties: schrapselopvangbak en muurschakelaar.

Huidige status: In voorraad

 

Over onze aardappelschrapper

Met behulp van de door ons geheel gereviseerde aardappelschrapper verwijderd u, zonder natte, koude en smerige handen te krijgen, binnen een korte tijd de schil en het zand/klei van uw aardappelen, wortelen, rode bieten en andere knolvruchten. Door de grote invoer, waardoor u makkelijk een zak aardappelen in de machine kunt legen, kunt u per uur met deze schrapmachine ongeveer 350 kg product ontdoen van hun schil. De schrapper is door zijn lage inworphoogte zeer simpel te vullen en door zijn makkelijk toegankelijke en ruime uitworpdeur makkelijk te legen. Ook is de machine energiezuinig, omdat deze maar een geringe hoeveelheid stroom en water nodig heeft.

Voor de door ons eigenhandig gebouwde aardappelschrapmachine gebruiken wij een geharde korrel (carborundum) van een speciale maatvoering, welke zowel op de wand als op de schijf gelijmd wordt. Deze lijm is speciaal door ons ontwikkeld en is volledig bestand tegen de inwerking van aardappelzetmeel en water. De carborundumlagen zijn zeer slijtvast, en kan na verloop van jaren gebruik weer gemakkelijk opnieuw aangebracht worden. De schrapschijf is speciaal gevormd om de aardappelen zo perfect en gelijkmatig mogelijk te laten ontdoen van hun schil. Voor het schrappen van bepaalde vleessoorten (zoals rundertongen) en vis biedt onze schrapmachine tevens een uitkomst. Hiervoor hebben wij een ander soort lijm ontwikkeld.

De 12-15 kg schrapmachine onderscheidt zich van andere merken machines door de volgende kenmerken:

  • De centrale as is een 4 mm ronde RVS as welke rechtstreeks wordt aangedreven door een motor. Dit heeft als voordeel dat er geen energie verloren gaat.
  • Er bevinden zich meerdere lagers en geharde aandrijftandwielen in de aandrijving. Deze constructie zorgt ervoor dat de vele krachten die bij het schrappen van de aardappelen vrijkomen, zoals neerwaartse en centrifugale kracht, met gemak wordt opgevangen. Deze constructie heeft als voordeel dat de as een machineleven lang op zijn plaats blijft.
  • De wand en de schijf zijn voorzien van gelijmde carborundumkorrels. Deze harde korrels hoeven op de wand in principe nooit meer vervangen te worden. De korrels op de plaat dienen wel, aangezien deze het meeste werk doet, na verloop van vele jaren gebruik, vervangen te worden. Het voordeel is een nagenoeg onderhoudsvrije machine.
    Concurrerende machines hebben een soort schuurpapier op de wand, waarbij, mocht er een beschadiging op deze wand ontstaan (door bijv. een steen), er kans bestaat dat de hele wand vervangen dient te worden.