+31 (0) 575 46 24 79

Aardappelschrapmachine en aardappelschilmachine

Aardappelschrapmachine, schrapmachine, schrapper

Omschrijving

Met behulp van de door ons geheel gereviseerde aardappelschrapmachine verwijderd u, zonder natte, koude en smerige handen te krijgen, binnen een korte tijd de schil en het zand/klei van uw aardappelen, wortelen, rode bieten en andere knolvruchten. Door de grote invoer, waardoor u makkelijk een zak aardappelen in de machine kunt legen, kunt u per uur met deze aardappelschrapmachine een grote hoeveelheid aardappelen ontdoen van hun schil. Bij onze kleinste modellen (8-10 kg) is dit ongeveer 200 kg per uur, bij de grootste capaciteiten (20-25 kg) is dit ongeveer 500 kg per uur. De schrapper is door zijn lage inworphoogte zeer simpel te vullen en door zijn makkelijk toegankelijke en ruime uitworpdeur makkelijk te legen. Ook is de machine energiezuinig, omdat deze maar een geringe hoeveelheid stroom en water nodig heeft.

Voor de door ons eigenhandig gebouwde aardappelschrapmachine gebruiken wij een geharde korrel (carborundum) van een speciale maatvoering, welke zowel op de wand als op de schijf gelijmd wordt. Deze lijm is speciaal door ons ontwikkeld en is volledig bestand tegen de inwerking van aardappelzetmeel en water. De carborundumlagen zijn zeer slijtvast, en kan na verloop van jaren gebruik weer gemakkelijk opnieuw aangebracht worden. De schrapschijf is speciaal gevormd om de aardappelen zo perfect en gelijkmatig mogelijk te laten ontdoen van hun schil. Voor het schrappen van bepaalde vleessoorten (zoals rundertongen) en vis biedt onze aardappelschrapmachine tevens een uitkomst. Hiervoor hebben wij een ander soort lijm ontwikkeld.

TIP: Laat met enige regelmaat een nieuwe carborundumlaag aanbrengen. u verkort hiermee de schrapduur, waardoor u tijd, water en stroom bespaard.

De aardappelschilmachines zijn uitgevoerd met een schilset, bestaande uit een RVS schilwand en een roterende bodemschilschijf. De schilschijf is voorzien van van speciale schilmessen, vervaardigd uit hoogwaardig gehard staal.

TIP: Demonteer minimaal 1 keer per jaar de schilmessen van de schilplaat, zodat deze geslepen kunnen worden en de schilplaat schoongemaakt kan worden. Hiermee voorkomt u dat de schilmessen bol komen te staan, te grote stukken van de aardappelen worden afgeschild of afgeslagen worden.

TIP: Vul uw aardappelschrapmachine pas wanneer de schijf draait, hiermee verlengd u de levensduur van de motor.

Bij beide machines zorgt een sterke motor voor de aandrijving van de bodemschijf. Deze aandrijfconstructie is dermate stevig dat deze de krachten die vrijkomen bij het schrappen met gemak kan doorstaan. De ruimte waarin geschild/geschrapt wordt heeft een zeer gering waterverbruik, welke naar behoefte geregeld kan worden.

TIP: Plaats de aardappelschrapmachine nooit boven een put waar ook warm water geloosd wordt. De, buiten het schrapgedeelte geplaatste, motor gaat op den duur defect door de waterdamp.

Kenmerken van onze schrapmachines:

 •  RVS uitvoering met aluminium gietstukken. Geen (breekbaar) kunststof toegepast.
 •  Volledig gelijmde carborundum schrapschijf en -wand bij aardappelschrapmachine
 •  Schilschijf en rubberen wand bij aardappelschilmachine
 •  RVS schrapsel opvangbak en zeef
 •  Lage inwerphoogte
 •  Degelijke constructie
 •  Hoogwaardige afwerking
 •  Simpele bediening door gebruik van 1 aan/uitschakelaar
 •  Gemakkelijk te reinigen
 •  Onderhoudsvriendelijk
 •  Zeer gunstige prijs / prestatie verhouding
 •  Uitermate lange levensduur van zowel de gelijmde carborundumlagen als de machine in zijn geheel.

 

1: AARDAPPELSCHRAPMACHINE MET 8 – 10 KG CAPACITEIT

Deze Duurland aardappelschrapmachine met een capaciteit van 8 tot 10 kg per keer bestaat uit een RVS omkasting met gelakte aluminium gietstukken. De afvoer van afvalwater vindt plaats aan de onderzijde van de machine, waarbij het schrapsel eerst in een RVS zeef opgevangen wordt en het afvalwater via een gat in de bodem van de machine de afvoer instroomt. Leverbaar in zowel 230V als 400 Volt uitvoering. Op aanvraag ook in schiluitvoering (onder voorbehoud).

2: AARDAPPELSCHRAPMACHINE MET 12 – 15 KG CAPACITEIT

Deze aardappelschrapmachine met een capaciteit van 12 tot 15 kg per keer bestaat uit ronde RVS delen met gelakte aluminium gietstukken. De afvoer van afvalwater vindt plaats aan de zijkant van de machine, waarbij het schrapsel eerst in een RVS zeef opgevangen wordt en het afvalwater via een gat in de bodem van een opvangbak de afvoer instroomt. Leverbaar in 400 Volt uitvoering, op aanvraag in 230V uitvoering (onder voorbehoud).

 

3: AARDAPPELSCHRAPMACHINE MET 20 – 25 KG CAPACITEIT

Deze aardappelschrapmachine met een capaciteit van ongeveer 20 kg per keer bestaat uit ronde RVS delen met gelakte aluminium gietstukken. De afvoer van afvalwater vindt plaats aan de zijkant van de machine, waarbij het schrapsel eerst in een RVS zeef opgevangen wordt en het afvalwater via een gat in de bodem van een opvangbak de afvoer instroomt. Alleen leverbaar in 400 Volt uitvoering.

 

4: DE TWEE UITVOERINGEN VAN DE MACHINE: SCHRAPPEN EN SCHILLEN

95 % van de door ons geleverde schrap-/schilmachines bestaat uit de schrapvariant. Slechts enkele keren is er vraag naar een aardappelschilmachine. De  schilvariant is door beperkt aanbod en vraag dus ook maar beperkt leverbaar.