Meer dan 35 jaar ervaring

Dé specialist in de AGF sector

Klantgerichte aanpak

Breed assortiment

Veelzijdige slager en cateraar snijdt met eenkops

2022-12-12In het Venrayse is de naam Verkoeijen al jaren een begrip in het vlees. Vroeger bekend van de slachterij in Leunen, hierna was het een beetje een hobby om nog wat varkens uit te snijden voor particulieren (zgn. huisslachtingen) en het verzorgen van barbecues. Nadat John Verkoeijen zijn middelbare slagersvakopleiding in Utrecht had afgerond, werd de keuze gemaakt om “op den duur” een zelfstandig bedrijf op te richten.

Op 1 januari 1998 werd het bedrijf opgericht onder de naam: ”Verkoeijen partyservice & vleesbedrijf”. In de volgende jaren werd er (naast een deeltijdbaan) vanuit huis gewerkt, in de professioneel verbouwde schuur, de activiteiten werden steeds uitgebreid; vooral in de richting van de partyservice.

In 2004 werd er een pand gekocht op een oude vertrouwde locatie, namelijk een deel van de voormalige slachterij in Leunen, net niet het deel waar de familie vroeger werkte maar toch. Na een jaar van verbouwen werd er medio 2005 verhuisd naar de nieuwe locatie. Een hele vooruitgang, omdat hier veel meer ruimte was. Alle activiteiten zijn nu gescheiden: vlees bewerken, koude keuken, warme keuken en een speciale afwasruimte. De geheel gerenoveerde bedrijfsruimtes voldoen geheel aan de eisen van de moderne tijd, waarbij onder meer efficiency en hygiene centraal staan.

 

Groentesnijmachine Duurland SN-1T

In een van deze bedrijfsruimtes, de koude keuken, wordt sinds kort gewerkt met een Duurland groentesnijmachine voor het verwerken van diverse groenten, zoals het versnijden van koolsoorten, wortelen in stiften, andijvie en prei.
Voor deze groentesnijmachine werd een bewuste keuze gemaakt. Los van het feit dat men snel en efficiënt salades kon produceren met behulp van deze groentesnijmachine, stond ook een veilig gebruik van een machine, welke met draaiende messchijven werkt, voorop.

 

De nieuwe Duurland SN-1T groentesnijder op zijn plek tussen de werktafels.

 

De keuze voor de Duurland SN-1T van Tolkamp snijkeukentechniek was hiervoor logisch. Deze, niet al te grote, machine kan binnen een korte tijd tientallen kilo's product verwerken.

De machine is geheel beveiligd, de machine kan pas gestart worden wanneer alle openingen waar handen en vingers in kunnen afgesloten zijn. Zo is bijvoorbeeld de grote invoer rechtsonder voorzien van een aandrukker, waarbij de machine vanzelf start wanneer de aandrukker de invoer afsluit. De invoer rechts, waar vooral kool in gedaan wordt, heeft een beweegbare aandrukker waarbij de remmotor van de machine onmiddelijk stopt bij openen en start bij sluiten. De bak moet onder de machine staan voordat de machine in werking treedt.

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

+31 (0) 575 46 24 79 tolkamp@tolkampbv.nl