Meer dan 35 jaar ervaring

Dé specialist in de AGF sector

Klantgerichte aanpak

Breed assortiment

Duurland groentesnijmachine 1-kops: Anderhalve meter meer ruimte

2022-05-12

Een groenten verwerkingsbedrijf heeft zijn ruim 30 jaar oude Duurland 4-kops groentesnijmachine vervangen door een anderhalve meter kortere groentesnijder Duurland 1-kops groentesnijder.

 

Groentesnijmachine behoudt alle functies 

Eigenlijk werd bij dit bedrijf maar 1 snijkop van de 4-kops groentesnijmachine gebruikt. De cutter bovenop de Duurland groente snijmachine en de kleine snijkop werden al helemaal niet meer gebruikt. Er was dus een teveel aan snijcapaciteit. 

De oplossing die men vond bij Tolkamp snijkeukentechniek was voor dit bedrijf ideaal; Men kan nu dezelfde productie realiseren met minder gebruik van snijkeukenruimte. In plaats van de 2 meter breedte die de 4-kops machine in beslag nam, werd de hoeveelheid ruimte terug gedrongen tot een halve meter.

De grote messchijven van de vorige groentesnijder passen ook op de nieuwe snijmachine. Hierdoor hoeft er niet geïnvesteerd te worden in nieuwe messchijven. Toch koos dit bedrijf er voor om een aantal messchijven te vervangen. Alle producten die dit bedrijf met de 4-kops gesneden sneed, wordt nu gesneden op de 1-kops groentesnijmachine.

 

Duurland schrapmachine en groentesnijmachine naast elkaar

Situatie voor plaatsing 1-kops groentesnijder

 

Duurland schrapmachine en groentesnijmachine naast elkaar

Situatie na plaatsing 1-kops groentesnijder

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

+31 (0) 575 46 24 79 tolkamp@tolkampbv.nl