+31 (0) 575 46 24 79

Snel drogende groentecentrifuge vervangt vorige machine

Groentezaak kiest voor rugvriendelijke machine met een hogere centrifugeersnelheid
Lage groentecentrifuge op ideale plaats naast de spoelbak

Nieuw model HS-ES lage groentecentrifuge voor groente en fruitverwerker

De groentecentrifuge van een AGF-zaak met markthandel, bleek de hoeveelheid te drogen / centrifugeren product niet meer aan te kunnen. De snelheid van deze machine bleek te laag, zodat het te lang duurde voordat de gesneden en gewassen groenten weer droog waren gecentrifugeerd. Hierdoor ontstond er vertraging in de productie. Aangezien deze centrifuge ruim 10 jaar geleden door ons als gereviseerd geleverd was, werd ons gevraagd naar een oplossing.
Speciaal voor deze situatie kunnen wij de ideale oplossing leveren: Een nieuwe lage groentecentrifuge met een hoger toerental.

 

Lage groentecentrifuge HS-ES

Lage groentecentrifuge met geopende deksel

De lage groentecentrifuge HS-ES (Hoge Snelheid - Een Snelheid) wordt geleverd met een motor met een toerental van 700 toeren per minuut, dit is 200 toeren meer dan de oorspronkelijke machine welke deze klant had. Hierdoor droogt het gewassen product sneller en dit heeft positieve gevolgen voor de productie.
Verder heeft deze machine een lage mandinzet, waardoor er minder hoog hoeft te worden getild met gevulde en door water verzwaarde centrifugemanden. Dit ontlast de rug en schouders.
De machine is geheel uitgevoerd in Roest Vast Staal (RVS) en is makkelijk te reinigen. Omdat deze lage groentecentrifuge een hoger toerental heeft, is de constructie van deze centrifuge ook veel zwaarder. Zo zijn bijvoorbeeld de RVS mandhouder en de RVS omkasting van de machine gemaakt van plaatmateriaal met een grotere dikte als de machine met het lagere toerental. De aandrijving van de mandhouder heeft bij deze lage groentecentrifuge ook een aangepaste constructie.

 

Kenmerken van de HS-ES centrifuge

  • Zeer degelijke en stabiele machine voor industrieel gebruik.
  • Bij het openen van het deksel stopt de machine direct (remmotor) en kan de mand uitgenomen worden. Tegen meerprijs kan een timer gemonteerd worden zodat de machine na de ingestelde cyclustijd zelf stopt.
  • Onder de machine zijn 4 zware stelvoeten met trillingsdempers gemonteerd, zodat trillingen bij het aanlopen opgevangen worden en de machine stabiel op zijn plaats blijft staan. Het is ook niet nodig de machine aan de vloer te verankeren.
  • Machine werkt op krachtstroom.

Optioneel is deze lage groentecentrifuge met een timer leverbaar. Uiteraard leveren wij de centrifugemanden en de fijnmazige inzetnetten.