+31 (0) 575 46 24 79

Master snijdt met gemak bloemkoolrijst

Belangrijk onderdeel van koolhydraatarm dieet nu ook te maken met Master snijschijven.
De door de Master gesneden bloemkoolrijst door een bak onder de machine opgevangen.

Bloemkoolrijst door Master gesneden

Een groentespecialist was al enige tijd op zoek naar een manier om met zijn rauwkostsnijmachine bloemkoolrijst te maken. Hiervoor benaderde hij Tolkamp BV, die met dit idee aan het werk ging. Na enig geëxperimenteer met verschillende schijven en aanpassingen bleek het resultaat uiteindelijk te voldoen aan de verwachtingen.
De bloemkool wordt ontdaan van blad en daarna in stukken verdeeld. Via de grote toevoer van de groentesnijder gaat de bloemkool door het speciaal ontwikkelde mes. Het resultaat is een op rijst lijkend, en ook wat gekruimeld, product. Exact zoals deze ook aangeboden wordt in supermarkten.

 

De door de Master gesneden bloemkoolrijst

 

Update (30-03-2018): Na onderzoek bij diverse supermarkten bleek dat de aangeboden bloemkoolrijst in twee maten werd geleverd. Er bleek een fijne versie en een grovere versie te zijn. Dit is voor de Master groentesnijder geen probleem. Door de vele snijmogelijkheden van deze machine is het mogelijk om beide varianten te leveren. U kunt bij uw aanvraag aangeven of u de grovere of de fijnere versie van de bloemkoolrijst wilt hebben. Ook blijkt dezelfde snijmethode geschikt voor broccolirijst.

 

Koolhydraatarme bloemkoolrijst

Bloemkool is niet alleen een perfecte vervanger voor aardappelen en rijst, het is ook ideaal om sauzen te verdikken zonder te veel koolhydraten toe te voegen of een bodem voor een pizza te maken. Als je een gezonde koolhydraatarme levenstijl volgt dan is het handig om altijd bloemkoolrijst in de koelkast te hebben liggen. Bloemkool wordt veel gebruikt in koolhydraatarme recepten. Als je dit op de juiste manier maakt, is er geen verschil met echte rijst.

Hoe maak je nu de bloemkoolrijst?

- Verwijder de bladeren en het harde uiteinde van de bloemkool en snijd de bloemkool in stukken.
- Snij de stukken bloemkool in de MASTER groentesnijder met de hiervoor bestemde snijschijf.
- Was de gesneden bloemkoolstukken in een wasbak met behulp van de GWA2 groentewasser en centrifugeer deze stukken.

 

Bestellen

U kunt het mes voor het snijden van bloemkoolrijst bestellen via ons contact formulier.