+31 (0) 575 46 24 79

Fruit snijden met de Master

Groot fruitverwerkend bedrijf kiest ervoor om Master als fruitsnijder te gebruiken
Diverse bakjes met door de fruitsnijder in diverse maten gesneden fruit.

Master als fruitsnijder

De, door ons al sinds 1990 geleverde, MASTER rauwkostsnijmachine staat voornamelijk bekend om zijn vele snijmogelijkheden met betrekking tot het professioneel snijden van rauwkost voor rauwkostsalades. Een grote Zuid-Hollandse fruitverwerker zag er wel iets in om deze machine te gebruiken bij hun productie van fruitsalades. De MASTER wordt door dit bedrijf uitsluitend als fruitsnijder gebruikt. Het fruit wordt door de snijmachine in blokjes van 8x8x8, 10x10x10 en 20x20x14 en ook in strippen van 4x4, 6x6 en 8x8 mm gesneden.

 

Fruitsnijder snijdt makkelijk meloensoorten

De MASTER fruitsnijder werd uitvoerig getest voordat tot aankoop overgegaan werd. Het was vooral belangrijk dat diverse meloensoorten en tevens appel en komkommer makkelijk gesneden konden worden. Voor de MASTER was dit uiteraard geen probleem. Alleen de fruitsoorten met vezels, zoals ananas bleken niet te kunnen worden gesneden.

Fruitsnijder met de aangekochte mesplaten

 

Fruitsnijder Master met op de voorgrond de messen in een messenrek

Via de 70 milimeter ronde buisinvoer van deze fruitsnijder kunnen de langwerpige producten, zoals de komkommer, versneden worden. Om een perfecte hygiëne en een gemakkelijke reiniging te waarborgen, is deze fruitsnijder gemaakt uit RVS en zijn het schijvenhuis en de verwijderbare deksel van een speciale legering voorzien. Om blokjes te maken gaat het te snijden product via de aandrukhendel de machine in.

Om de kwaliteit en de houdbaarheid te waarborgen is het verstandig om de messen scherp te houden. Voor deze klant was het een voorwaarde dat dit bij deze machine geleverde messchijven mogelijk was. De messen zijn makkelijk van de schijven los te schroeven en hierdoor kunnen deze messen geslepen worden. Dit komt, vanwege de scherpe messen, de kwaliteit en de houdbaarheid van het gesneden product ten goede.

 

Kenmerken en mogelijkheden van de Master fruitsnijder

  • Kleine tafelmachine welke weinig plaats inneemt.
  • Grote verscheidenheid aan mogelijkheden door diverse snijschijven.
  • Hoge productiecapaciteit
  • Grote variatie in snijmogelijkheden en snijdikte
  • Messen zijn eenvoudig los te halen, zodat deze te slijpen zijn. Tevens kan hierbij de aanslag onder de messen verwijderd worden.