+31 (0) 575 46 24 79

Groentezaak gaat sla wassen in aparte ruimte

Tolkamp snijkeukentechniek maakt maatwerk spoeltafel en levert hierbij ook een groentewasser.
Slawasser met wasbak

Groentezaak kiest voor slawasser met wasbak

Bij een Brabantse groentezaak werden de gesneden producten nog met de hand gewassen. Dit gebeurde in een dubbele spoelbak, waarbij het gesneden product, waar het zand nog aan zat, in een bak met water werd gedaan. Met een schuimspaan werden deze groenten enkele malen omgeschept en geroerd om deze vervolgens deze naar de andere, met water gevulde bak, te scheppen. Hier herhaalde zich het proces van omscheppen en roeren. Mocht er zich naar het gevoel van deze klant nog zand aan de groenten zitten dan werd er nogmaals gewassen.
Al met al een tijdrovend proces.
Om dit proces te versnellen werd er gekozen voor het machinaal wassen van de groenten. Ook koos men meteen voor een nieuwe wasbak.
In een, speciaal voor dit doel ingerichte, aparte ruimte is deze slawasser met wasbak nu geplaatst.

 

slawasser met wasbak in de aparte ruimte

De tafel waarin de gesneden groenten gewassen worden is zodanig ingemeten en op maat gemaakt dat de maximale ruimte benut kan worden. Zo blijven de bestaande leidingen bereikbaar en heeft de tafel dezelfde diepte als de oorspronkelijke kastruimte waarin deze slawasser met wasbak nu geplaatst is, namelijk 75 cm.

 

Wassen en centrifugeren

Niet alle groenten en slasoorten worden met de machine gesneden. Zo wordt een deel van deze producten nog met de hand gesneden. Hiervoor is de ruimte naast de spoelbak ideaal. Breed genoeg voor een snijplank en diep genoeg om achter deze snijplank onbewerkt product neer te leggen. Als het gesneden is kan dit gelijk in de, met water gevulde, spoelbak gedaan worden. Na het wassen met de groentewasser GWA2 wordt het, van zand ontdane product, in een centrifugemand gedaan. Hierna kan het centrifugeren en het verder verwerken, zoals bijvoorbeeld inpakken, beginnen.

 

Interesse in een slawasser met wasbak?

Wilt u ook uw sla van zand ontdoen en heeft u nog geen slawasser met wasbak of alleen nog maar een wasbak, vraag dan naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. Maatwerk is geen probleem voor ons.