+31 (0) 575 46 24 79

Geen zand meer in gesneden Vietnamese groenten

Restaurant kiest voor centrale verwerking van hun producten.
Groentenwasmachine aan de muur naast de spoelbak

Groentenwasmachine voor Vietnamees restaurant

Dat ook Vietnamezen liever geen zand in hun sla en groenten hebben, bewijst de aankoop van een groentenwasmachine voor een Utrechts vietnamees restaurant met twee vestigingen. Dit restaurant heeft sinds 2017 een tweede vestiging en daarom heeft de eigenaar besloten om alle, bij hen te verkrijgen, producten centraal te gaan snijden op een aparte locatie. Hiervoor is dit jaar een keuken geopend op een locatie op een bedrijventerrein, zodat beide restaurant vanuit hier bedient kunnen worden. Op deze plek bevindt zich een verwerkingsruimte waar ook producten gesneden en gewassen worden. De groentenwasmachine van Tolkamp snijkeukentechniek maakt het wasproces in deze keuken compleet!

 

Groentenwasmachine maakt nat waswerk lichter.

Het wassen van groenten is een nat en vaak tijdrovend proces. Daarom is deze restauranthouder blij met de groentewasmachine die hem veel tijd bespaard en een deel van het natte werk uit handen neemt. In de tijd dat er gewassen wordt kan men gerust iets anders gaan doen.

Groentenwasmachine in wasbak opstelling

De groentenwasmachine zelf is aan de muur gehangen naast de schappen die boven de wasbak hangen. Hierdoor is de bediening van deze groentenwasmachine makkelijk bereikbaar en houdt men ruimte boven de spoelbak over voor andere dingen. De slang van deze groentewasser is op lengte leverbaar en zodoende bestaat hier de mogelijkheid om eventueel beide bakken te gebruiken voor het wassen van de groenten.

Groentenwasmachine bedieningspaneel       Beugel van de groentenwasmachine in de spoelbak

De groentenwasmachine heeft een zeer eenvoudige bediening: Deze wordt ingeschakeld door middel van een hoofdschakelaar. De timer bepaald de tijdsduur van het wasproces. Vaak is hiervoor zo'n anderhalve minuut genoeg! Deze tijd hoeft maar eenmalig ingesteld te worden, de volgende keren staat deze vast op deze wastijd. Uiteraard is deze tijd altijd weer aan te passen. Met de groene startknop wordt het wasproces gestart. Het wassen gebeurt in de, met water en het te wassen en gesneden product, gevulde wasbak. Een beugel met gaatjes zorgt voor de beweging van het water. Het wasproces kan altijd gestopt worden door het indrukken van de rode stopknop. Is het product nog niet schoon genoeg? Starten kan alsnog.