+31 (0) 575 46 24 79

GWA2 vervangt vorig model groentewasser

Groente wassen gebeurt nu stiller en energiezuiniger dan hiervoor.
Groentenwasser voor groente wassen met centrifuge naast de wasbak

Groente wassen

Bij een Overijssels snijbedrijf bleek de motor van hun vorige machine voor groente wassen defect. Aangezien deze ook al heel wat jaren dienst had gedaan, werd er gezocht naar een nieuwe machine voor groente wassen. De keuze viel uiteindelijk op de GWA2 groentewasser van Tolkamp snijkeukentechniek, welke deze machines al ruim 30 jaar maakt...

 

Groente wassen op een vooraf ingestelde tijd.

Aangezien men bij dit snijbedrijf een product in dezelfde hoeveelheid wast en vaak ook nog binnen dezelfde bepaalde tijd, werd ervoor gekozen om de timer, welke normaliter van buitenaf in te stellen is, binnenin de machine te plaatsen. Zodoende kan de tijd in de opengeschroefde kast ingesteld worden en nadat deze kast weer gesloten is, kan de tijd niet meer zomaar gewijzigd worden. Dit is voor dit bedrijf vooral handig, aangezien er velen met deze machine werken en dus de timer anders zouden kunnen instellen.

 

Groente wassen met ingestelde tijd

De timer is binnenin de machine geplaatst voor "eenmalige" instelling.

 

 

 

 

 

 

Groente wassen zonder tijdsklok Hierdoor is het uiterlijk aan de voorkant van deze machine anders dan gebruikelijk. Alleen de hoofdschakelaar en de aan/uit knop zijn nog bedienbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

GWA2 groentenwasser wordt verplaatsbaar.

Voor het groente wassen heeft dit snijbedrijf een verplaatsbare grote RVS bak waar de te wassen gesneden producten ingedaan worden. In deze bak zit de RVS beugel met de gaten. Door de lucht uit de groente wasmachine door deze beugel te blazen komt het water in beweging en worden de gesneden groenten ontdaan van zand. De GWA2 groentenwassser zelf wordt aan een, aan de bak vastgemaakte, ophangbeugel boven de bak gemonteerd zodat deze altijd bij de verrijdbare RVS wasbak in de buurt blijft.

Groente wassen is met de nagenoeg geluidloze, energiezuinige en niet water opwarmende groentewasser van Tolkamp snijkeukentechniek geen grote opgave. Tijdens het wassen kan men gewoon doorgaan met andere werkzaamheden. Is het wassen klaar, dan kan het schone product uit de bak geschept worden en voor verdere verwerking aangeboden worden.