+31 (0) 575 46 24 79

Groentewasser verlicht de werkzaamheden in de snijkeuken

Groentezaak verlost van het telkens overscheppen van natte en zware groente.
Groente wassen met groentewasser GWA2 in de wasbak

Groente wassen wordt een fluitje van een cent

Een van de manieren om gemakkelijk en plezierig te werken in een snijkeuken van een groentezaak, is om het groente wassen over te laten aan een machine. De groentewasser GWA2 van Tolkamp snijkeukentechniek biedt hiervoor de uitkomst.
Bij een Gelderse groentezaak, welke veel voor horeca snijdt, is deze manier van groente wassen in ieder geval de oplossing!

 

Proefperiode voor groente wassen.

Om een goed inzicht te krijgen of de groentewasser GWA2 wel een geschikt apparaat zou zijn voor het wassen van de gesneden producten, werd deze machine eerst ruim 2 weken op proef geplaatst. Hierdoor bestond de mogelijkheid om deze machine vrijblijvend te testen.
De oorspronkelijke werkmethode was eerst de twee spoelbakken met schoon water vullen. Daarna werd in de ene bak de gesneden groenten gedaan, het water werd met een schep / spaan in beweging gezet, zodat er een deel van het zand van het product afging. Daarna werd het gewassen product in de andere bak geschept, om hier weer een deel van het zand kwijt te worden. Vaak werd het proces nogmaals herhaald om er zeker van te zijn dat het zand uit het product was. Hierna werd het schone product gecentrifugeerd en verder verwerkt.
Al met al een tijdrovende klus, waarbij men constant bezig is.

Met het machinaal groente wassen veranderde het proces aanzienlijk. Er wordt een bak met water gevuld en hierin wordt het te wassen product in gedaan. De machine wordt ingesteld op een bepaalde tijd en het product wordt gewassen. In de tijd dat er gewassen wordt kan men iets anders gaan doen. Nadat de groentewasser klaar is kan het product verder verwerkt worden. Soms wordt bij producten die veel zand bevatten het product geroerd en nogmaals gewassen.

 

Mogelijkheid om de beugel op te hangen

Beugel wordt aan wand opgehangen

Als het wassen gedaan is en de bakken zijn weer leeg, is er een mogelijkheid om de beugel op te hangen. Deze ondernemer koos daarvoor en het uiteindelijke resultaat is hierboven afgebeeld. Met deze oplossing heeft men de spoelbakken vrij voor andere werkzaamheden.