+31 (0) 575 46 24 79

Glastra schrapmachine krijgt revisiebeurt

Een meer dan 40 jaar oude Glastra schrapmachine kan na revisie weer jaren mee.
Glastra schrapmachine totaal gereviseerd.

Glastra schrapmachine krijgt nieuwe kans

Een aardappelschrapmachine van het merk "GLASTRA" was al ongeveer 25 jaar in gebruik bij een restauranthouder uit het Drentse Meppel. Deze Glastra schrapmachine draaide nog perfect, maar begon na meer dan 40 jaar toch wat kleine problemen te vertonen. Om deze problemen te verhelpen werd Tolkamp ingeschakeld.

 

De Glastra schrapmachine voor de revisie

Typeplaatje. Let op het bouwjaar....(1976)

 

Loslatende uitworp van de Glastra schrapmachine

Door corrosie aangetaste uitworp

De loslatende wand en de bijna kale schijf van de aardappelschrapmachine

Zoals duidelijk te zien is in de hierboven afgebeelde foto's is deze Glastra schrapmachine goed gebruikt. De gehele uitworp laat door corrosie los (waarbij de bouten zelfs afgebroken zijn). De rubberen wand laat ook los en de schijf is bijna kaal. Doordat de schrapschijf kaal is zal het schrappen lang duren. De beschadigde wand slaat de aardappelen kapot.

 

De Glastra schrapmachine na de revisie

1. De uitworp

Gereviseerde uitworp gezien vanaf de bovenkant

Herstelde uitworp vanaf de zijkant

De oude uitworp zat nog maar op 3 punten vast (van de oorspronkelijke 11 punten). De hele uitworp werd verwijderd en werd opnieuw voorzien van schroefdraad voor het bevestigen van bouten. Bij bevestigen werd de uitworp nog voorzien van kit, om corrosie in de toekomst tegen te gaan. Verder werd het afsluitrubber van de deur vervangen en het scharnier vastgezet.

 

2. De binnenkant

De schijf en wand van de Glastra schrapmachine zijn voorzien van schrapkorrels. Schrapwand en schijf zijn voorzien van gelijmde schrapkorrels.

De bijna kale schrapschijf van de Glastra schrapmachine werd eerst helemaal kaal gemaakt en daarna voorzien van 2 lagen carborundum schrapkorrels.

De rubberen wand kon makkelijk worden verwijderd. Na het aanbrengen van een metalen structuur aan de wand werden ook hier 2 nieuw korrellagen gelijmd.

 

3. Het resultaat

Glastra schrapmachine type Juweel met 6 kg capaciteit
Glastra uitworp met Tolkamp logo Uitworpdeur

Het resultaat is natuurlijk een schrapmachine, welke weer vele jaren dienst zal doen. Door de nieuw aangebrachte korrellagen op zowel als wand en schijf zal het schrappen bijna dubbel zo snel gaan.

Mocht u ook een oude schrapmachine hebben staan en welke een keer dient te worden nagezien, neem dan contact met ons op en wij geven u vrijblijvend een prijsopgave voor een eventuele revisie. Kijk bij "producten" of op http://www.schrapmachinespecialist.nl