+31 (0) 575 46 24 79

Schrapmachine wordt vervangen

Woonzorginstelling kiest na meer dan 25 jaar opnieuw voor een Duurland schrapmachine
Duurland aardappelschrapmachine met opvangbak en aansluitingen

Eens een Duurland……

Voor de keuken van een woonzorginstelling in het noorden van het land was de keuze simpel:
De huidige, al meer dan 25 jaar gebruikte Duurland aardappelschrapmachine, was toe aan vervanging. Hoewel deze machine het nog deed, maar toch aan het verslijten was, werd er opnieuw gekozen om te investeren in een Duurland schrapmachine. De keuze viel op een geheel gereviseerde schrapmachine met dezelfde capaciteit als hun huidige schrapmachine, namelijk 12 tot 15 kg per keer.

 

Aansluitingen Duurland schrapmachine.

De aansluitingen voor de nieuwe aardappelschrapmachine waren al aanwezig vanwege dezelfde aansluitingen als de vorige. Omdat de schrapmachines bij Tolkamp altijd geheel opnieuw opgebouwd worden, kon de plaats van de waterafvoerpijp zelf bepaald worden. Hierdoor werd de afvoerpijp dus aan dezelfde kant als hun vorige schrapmachine geplaatst.

Opstelling Duurland schrapmachine met opvangzeef en aansluitingen.[/caption]

Het in- en uitschakelen van de schrapmachine wordt geregeld met behulp van een muurschakelaar. Hiervoor is een krachtstroomstekkeraansluiting op de kast van de muurschakelaar gemaakt. Dit heeft als voordeel dat de schrapmachine, indien nodig, losgekoppeld kan worden. De wateraansluiting / slang is aan de achterzijde van de machine los te koppelen.
De Duurland schrapmachine wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het schrappen van aardappelen en wortelen.

 

De woonzorginstelling

In deze woonzorginstelling kunnen bewoners op het eigen terrein wonen of in een woonhuis. Iedere bewoner heeft een eigen kamer. Uiteraard biedt men begeleiding bij het wonen.

Op het uitgestrekte terrein bevinden zich acht twee-onder-een-kapwoningen en één vrijstaand woonhuis. Hier wonen zo 'n 130 volwassen bewoners in groepen van vier tot acht. De woonhuizen zijn gegroepeerd in twee of drie woonkernen met veel ruimte tussen de verschillende huizen. Iedere bewoner heeft een kamer en deelt een gezellige woonkamer en een goed ingerichte keuken.

De woongroepen hebben een vast team van begeleiders. Zij begeleiden de bewoners in hun dagelijks leven en bij de zorg voor het huis, afhankelijk van hun mogelijkheden. De huishoudelijke dienst maakt het sanitair schoon. Het team is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

De bewoners eten met elkaar in hun eigen huis. De broodmaaltijd verzorgen zij zelf. De warme maaltijd ’s middags komt uit de centrale keuken. Hier bereiden de koks het eten met verse biologisch-dynamische producten. In het weekend wordt de warme maaltijd centraal voorbereid en door de bewoners in eigen huis kant en klaar gemaakt.

Deze woonzorginstelling biedt twee woonhuizen met een bijzondere woonformule. Elk huis ligt direct naast de woning van een begeleider met zijn of haar gezin. Op deze manier wonen er zes bewoners, verdeeld over twee huizen. De bewoners delen de woonkamer, keuken en badkamer. Daarnaast hebben ze een eigen zit/slaapkamer. Overdag werken ze in één van de werkplaatsen op het terrein.

De bewoners zijn behoorlijk zelfstandig. Ze zorgen zelf voor hun huishouden. Als een bewoner hulp nodig heeft, kan worden aangeklopt bij de begeleider die ernaast woont.