+31 (0) 575 46 24 79

Wassen van aardappelen eenvoudig opgelost

Tolkamp levert eerste machine uit OMEGA reeks aan cafetaria in Flevoland
Aardappelwasser van bovenaf gezien.

Aardappelwasser voor cafetaria

In een cafetaria in Flevoland werden de aardappelen van de frites die men daar zelf sneed en verder verwerkte met de hand schoon gemaakt. Dit arbeidsintensieve werk vergde veel tijd. Tijd die ook anders kan worden besteed. Om op deze kosten te besparen besloot men tot de aanschaf van een aardappelwasser. Deze week was het zover en werd de eerste aardappelwasser van het merk OMEGA in gebruik genomen.

 

Een aardappelwasser, een logische keuze wanneer je frites verkoopt met schil.

Steeds meer cafetaria's verwerken hun friet zelf. Redenen hiervoor zijn meestal het versterken van hun concurrentie positie. Vaak zijn ze de friteszaken die hun friet bij een fabriek inkopen een stap voor, doordat ze zelf kunnen kiezen welke aardappelen ze aan willen bieden. Frites van een fabriek worden vaak ook bij supermarkten aangeboden en zo smaakt de friet van een niet zelf verwerkende cafetaria vaak hetzelfde als de friet die de klant thuis kan maken.

Om hier onderscheid in te maken kun je er dus voor kiezen om de friet zelf te gaan verwerken. Hiervoor kiest een deel van de cafetariahouders voor het schillen of schrappen van de aardappelen en een deel kiest ervoor om aardappelen aan te bieden met de schil er omheen.

Helaas zit er aan een aardappel vaak klei en zand. Hiervoor is de aardappelwasser van Tolkamp een uitkomst.

 

Werking van de aardappelwasser

De aardappelwasser met aansluitingen staat opgesteld.

De Omega PP10 aardappelwasser is een machine met een inhoud van 10 kg aardappelen per keer. In een korte tijd worden de aardappelen in de machine rondgedraaid en met toevoer van water schoongemaakt. Hierdoor blijft de schil behouden en kan daarna tot friet verwerkt worden.

 

Aardappelwasser met geopende deksel

De OMEGA serie voor het verwerken van aardappelen wordt ook geleverd in andere capaciteiten. Uiteraard ook in verschillende stroomaansluitingen. Voor meer info kunt u contact met mij opnemen via mijn mobiele nummer 06-54714174 of per mail tolkamp@tolkampbv.nl