+31 (0) 575 46 24 79

Aardappelschilmachine Duurland

Binnen anderhalve minuut schilt aardappelschilmachine 10 kg aardappelen.
Aardappelschilmachine staat boven een vloergoot om het afvalwater makkelijk af te voeren

Aardappelschilmachine maakt werk makkelijk

Deze week werd voor een catering- en partyservicebedrijf in Brabant het schillen van de aardappelen een heel stuk makkelijker. Tolkamp, de schrapmachinespecialist, leverde namelijk een Duurland aardappelschilmachine voor het verwijderen van de schil en het zand van aardappelen. Dit betekent voor de koks dat ze verlost zijn van de koude en natte handen welke het handmatig schillen van aardappelen met zich meebrengt. Deze machine heet dan wel aardappelschilmachine, maar kan tevens worden gebruikt voor het schillen van wortelen en andere knolproducten.

Dit model aardappelschilmachine schilt binnen anderhalve minuut ongeveer 10 kg aardappels, per uur ongeveer 250 kilo, en wordt steeds vaker geleverd aan cateringbedrijven, cafetaria's en andere aardappelverwerkende bedrijven. Uiteraard levert Tolkamp, de schrapmachinespecialist, ook aardappelschilmachines met kleinere en grotere capaciteiten.

 

Benodigdheden voor een aardappelschilmachine

Aardappelschilmachine staat boven een vloergoot om het afvalwater makkelijk af te voeren

Voor de aardappelschilmachine zijn de volgende aansluitingen nodig:

  • een koudwateraansluiting, vaak een wasmachinekraan.
  • een elektriciteitsaansluiting, vaak een gewoon stopcontact (lichtnetaansluiting), maar kan ook als krachtstroomaansluiting
  • een afvoer voor het vuile water, vaak een afvoergoot of put.
  • ruimte om de machine te plaatsen.De maten voor het vloeroppervlakte welke de machine inneemt, verschilt per model. Deze maten zijn op te vragen indien u besluit om in een schilmachine te investeren.

 

Het werken met de schilmachine

De bediening van de aardappelschilmachine is zeer eenvoudig. Voordat het product geschild wordt, kan de kraan opengedraaid worden. Dit hoeft niet eens voluit, halfopen is vaak al voldoende. Door middel van de schakelaar wordt de motor ingeschakeld, waardoor de schijf gaat draaien. Nu kunnen de aardappelen, ongeveer 10 kg aan de bovenkant in de machine gedaan worden. Na ongeveer 1 à 2 minuten is het geschilde product gereed en kan men de uitworpdeur openen. Het makkelijkste werkt dit, wanneer de schijf in de machine nog draait. De aardappelen kan men opvangen in een bak. Na het sluiten van de uitworpdeur kan de machine weer uitgeschakeld worden en de kraan dichtgedraaid worden.

Na een aantal keren schillen is de zeef vol. Deze kan men onder de machine vandaan halen en legen in een container.