+31 (0) 575 46 24 79

Schrappen en vacumeren in een lijn

Horeca leverancier gaat zelf geschrapte aardappelen verwerken en leveren.
Aardappelen schrappen en vacumeren met dhr Tolkamp

Aardappelen schrappen en vacumeren voor horeca leverancier

Een Amsterdamse horeca leverancier wilde voor zijn klanten geschrapte aardappelen leveren in gevacumeerde zakken van 10 kg. Hiervoor werden wij benaderd en konden hiervoor de juiste oplossing vinden. Voor het aardappelen schrappen werd een geheel gereviseerde 12 tot 15 kg Duurland aardappelschrapmachine geleverd. Voor het vacumeren van 10 kg per keer werd de ATM Packman, staande vacumeermachine geleverd. De vacumeerzakken zijn afkomstig van de firma HEVEL BV, een specialist in divers verpakkingsmateriaal. Dit resulteerde in een aardappel verpakkingslijn waarin makkelijk gewerkt kan worden.

 

KS12culinarylijn (2)

Op de bovenstaande foto: De voorlopige opstelling van de lijn met links de schrapmachine voor het aardappelen schrappen en rechts de ATM Packman vacumeermachine.

 

Aardappelen schrappen met de Duurland KS12

Duurland KS12 voor aardappelen schrappen van 12 tot 15 kg

Deze aardappel schrapmachine met een capaciteit van 12 tot 15 kg per keer bestaat uit ronde RVS delen met gelakte aluminium gietstukken. Het aardappelen schrappen zelf gebeurt met de scherpe carborundum korrels aan de binnenkant van deze machine. Deze korrels zijn zowel aan de wand als op de draaiende schrapplaat gelijmd. De afvoer van afvalwater vindt plaats aan de zijkant van de machine, waarbij het schrapsel eerst in een RVS zeef opgevangen wordt en het afvalwater via een gat in de bodem van een opvangbak de afvoer instroomt. Wordt geleverd in een 400 Volt uitvoering (krachtstroom).

 

ATM Packman vacüum verpakkingsmachine.

Vacumeermachine ATM Packman

De ideale vacumeermachine voor het verpakken van de, door de schrapmachine geschrapte, aardappelen, waarbij elke keer ongeveer 10 kg wordt gevacumeerd.

Enkele specificaties van deze machine:

De, op wielen staande, machine heeft een buitenafmeting van 600 x 770 x 1020 mm. De vacüumkamergrootte is 510 x 610 x 200 mm.
Deze machine heeft een grote capaciteit vacumeerpomp, namelijk een Busch pomp met een capaciteit van 63m3 per uur
Het dichtsmelten van de vacüumzak gebeurt met een sealbalk van 500 mm. Deze sealbalk is uitgevoerd als dubbel seal en daardoor kan het restant van de bovenkant van de zak makkelijk worden verwijderd. Hierdoor krijgt men een mooie rechte sluiting van de zak en de lasnaad. Op aanvraag ook leverbaar met 2 sealbalken!
De ATM Packman werkt op krachtstroom.