+31 (0) 575 46 24 79

Ondernemer kiest voor zelfde type aardappel schrapmachine

Nadat vorige machine defect bleek, werd er gekozen voor een nieuwe machine van dezelfde kwaliteit.
aardappel schrapmachine in hoek naast vaatwasser

Aardappel schrapmachine wordt vervangen voor nieuw zelfde model

Als een vorige machine je zo goed bevalt, dat je deze het liefst vervangt voor hetzelfde model.....
Na vele jaren een grote hoeveelheid aan aardappels en wortelen te hebben geschrapt begaf de, bij aankoop destijds een gereviseerde, Duurland 8 - 10 kg aardappel schrapmachine het. Bij nader onderzoek bleek de motor defect te zijn gegaan. Kijkende naar de andere  onderdelen van deze machine, was repareren geen wijze keuze. Hierop besloot deze Overijsselse groentespecialist tot de aanschaf van hetzelfde model kwaliteitsmachine. Hiermee was al rekening gehouden en was er vanaf de werkplaats van de schrapmachinespecialist al een nieuwe aardappel schrapmachine, uit voorraad, meegenomen. Deze kon dus gelijk geplaatst en aangesloten worden op de plaats waar de vorige machine had gestaan!

 

Aaardappelschrapmachine op plek van de vorige machine      aardappel schrapmachine van bovenaf

 

Aardappel schrapmachine van Duurland heeft een lange levensduur.

De vorige aardappel schrapmachine was net zoals de huidige vervangende machine een Duurland 8 tot 10 kilo schrapmachine. Deze machines staan in de AGF wereld en in cafetaria's met eigen friet bekend om hun lange levensduur. Vandaar dat deze ondernemer niet lang hoefde na te denken over het soort machine. Het is dus maar goed dat deze machines van een hoog kwaliteitsniveau bij Tolkamp snijkeukentechniek nog steeds gemaakt worden.

Met behulp van de door de schrapmachinespecialist geleverde aardappel schrapmachine verwijderd u, zonder natte, koude en smerige handen te krijgen, binnen een korte tijd de schil en het zand/klei van uw aardappelen, wortelen, rode bieten en andere knolvruchten. Door de grote invoer, waardoor u makkelijk een zak aardappelen in de machine kunt legen, kunt u per uur met deze aardappelschrapmachine een grote hoeveelheid aardappelen ontdoen van hun schil. De schrapper is door zijn lage inworphoogte zeer simpel te vullen en door zijn makkelijk toegankelijke en ruime uitworpdeur makkelijk te legen. Ook is de machine energiezuinig, omdat deze maar een geringe hoeveelheid stroom en water nodig heeft.

Voor de door ons eigenhandig gebouwde aardappel schrapmachine gebruiken wij een geharde korrel (carborundum) van een speciale maatvoering, welke zowel op de wand als op de schijf gelijmd wordt. Deze lijm is speciaal door ons ontwikkeld en is volledig bestand tegen de inwerking van aardappelzetmeel en water. De carborundumlagen zijn zeer slijtvast, en kan na verloop van jaren gebruik weer gemakkelijk opnieuw aangebracht worden. De schrapschijf is speciaal gevormd om de aardappelen zo perfect en gelijkmatig mogelijk te laten ontdoen van hun schil. Voor het schrappen van bepaalde vleessoorten (zoals rundertongen) en vis biedt onze aardappel schrapmachine tevens een uitkomst. Hiervoor hebben wij een ander soort lijm ontwikkeld.

Kenmerken van onze schrapmachines:

 •  RVS uitvoering met aluminium gietstukken. Geen (breekbaar) kunststof toegepast.
 •  Volledig gelijmde carborundum schrapschijf en -wand bij aardappelschrapmachine
 •  Schilschijf en rubberen wand bij aardappelschilmachine
 •  RVS schrapsel opvangbak en zeef
 •  Lage inwerphoogte
 •  Degelijke constructie
 •  Hoogwaardige afwerking
 •  Simpele bediening door gebruik van 1 aan/uitschakelaar
 •  Gemakkelijk te reinigen
 •  Onderhoudsvriendelijk
 •  Zeer gunstige prijs / prestatie verhouding
 •  Uitermate lange levensduur van zowel de gelijmde carborundumlagen als de machine in zijn geheel.