+31 (0) 575 46 24 79

Uien snijden met 2 kops groentesnijmachine

Zuid Afrikaanse uienverwerker kiest voor aangepaste Duurland groentenijder van Tolkamp
2 kops groentesnijmachine Duurland met lange invoerkokers

2 kops groentesnijmachine voor Kaapstad

"Wat je van ver haalt is goed". Of men dit spreekwoord in Zuid-Afrika kent weet ik niet. Wel weet ik dat de Duurland 2 kops groentesnijmachine waar ik de laatste tijd aan gewerkt heb naar een bedrijf in Zuid-Afrika gaat.
Een uienverwerkend bedijf in Kaapstad maakte al gebruik van een Duurland groentesnijder. Om de capaciteit van het versnijden van uien te verhogen werd besloten om te investeren in een tweede groentesnijmachine. Dat dit weer een Duurland groentesnijder zou worden was al snel duidelijk. Vanwege het feit dat ik deze machines nog steeds maak werd er een aanvraag gedaan. De keuze was een nieuwe eenkops groentesnijder of een gereviseerde 2 kops groentesnijmachine met een grote en een kleine snijkop. De uiteindelijke keuze werd de laatste.
Na een bezoek van de klant, waarbij er een demo werd gegeven van de diverse mogelijkheden van de machine, werd besloten tot een aanpassing van de machine. Hieronder ziet u het resultaat waarbij de machine op diverse punten werd gewijzigd van het oorspronkelijke model.

 

2 kops groentesnijmachine speciaal aangepast.

2 kops groentesnijmachine van zijkant   2 kops groentesnijmachine opzij

Aangezien de Duurland groentesnijder alleen wordt gebruikt voor het verwerken van uien, wilde men een aanpassing aan de machine. Hiervoor werd een grote invoerkoker van de grote voorkap vervangen door een extra lange invoer. Tevens werd bij een snijbonen invoerdeksel de aparte snijboneninvoer verwijderd en vervangen door dezelfde lange invoer als bij de grote voorkap. De mogelijkheid om via de grote invoer bij de draaiende mesplaat te komen is hiermee ook verkleind.

 

Op transport

De 2 kops groentesnijmachine moest uiteindelijk nog op transport. Het vervoer ging per boot zodat ervoor gezorgd werd dat de machine goed verpakt / ingekist ging worden!.

2 kops groentesnijmachine Duurland ingepakt     2 kops groentesnijmachine in kist

De machine werd geleverd met een nieuwe koolmesplaat 3 mm, een andijvie / prei messchijf en uiteraard een 3 mm uienmesplaat voor de kleine snijkop. De vier groente opvangbakken en enkele losse reserve messen maakten de bestelling helemaal compleet.